Reobri la piscina municipal d'Aiora després de la detecció del bacteri legionel·la

Els dos últims anàlisis realitzades en la infraestructura esportiva han donat resultat negatiu en este bacteri

Guardar

Piscina municipal del barri d'Aiora de València
Piscina municipal del barri d'Aiora de València

La Fundació Esportiva Municial de València (FDM) ha confirmat que la piscina municipal del barri d'Aiora ja ha sigut reoberta al públic després de la detecció del bacteri legionel·la en l'aigua. Va ser dijous passat 4 d'abril quan les anàlisis rutinàries que es realitzen en el recinte municipal van revelar la presència de legionalela en l'aigua. 

Després dels resultats, la piscina es va tancar al públic de manera urgent i preventiva i aii aplicar els tractaments de desinfecció que s'establixen en el protocol en els casos de detecció de bacteris en instal·lacions aquàtiques. L'endemà, el divendres dia 5, es van tornar a realitzar les anàlisis pertinents el resultat de les quals va donar negatiu en legionel·la.

No obstant això, l'FDM va optar per no reobrir la piscina a l'espera de tornar a repetir les proves de detecció este dilluns. Després de tornar a donar negatiu en legionel·la per segona vegada, les instal·lacions han tornat a reobrir la públic amb normalitat hui dimarts dia 9, tal com ha confirmat la Fundació Esportiva que gestiona esta piscina municipal.

Què és la legionel·la?

La legionel·la és un bacteri que viu en aigües càlides i estancades i la seua aparició també es veu afavorida per la presència de matèria orgànica en l'aigua amb poca depuració. La seua infecció es coneix com legionelisis i esta afecció pot tindre des de síntomas de caràcter lleu fins a conseqüències més greus per a la salut de les persones com a pneumònia.

Perquè una persona s'infecte de legionel·la no n'hi ha prou amb banyar-se en les aigües contaminades, ja que el bacteri entra en l'organisme a través de les vies respiratòries. És per això que les piscines no són espais d'alt risc per a la legionel·la, però sí ho són els jacuzzis o spas, ja que la seua aigua sol estar entre temperada i calenta i "tenen dolls d'aigua i aire on podria aparéixer i proliferar la legionel·la", apunta Ana Carmen Aguirre, responsable tècnic de Legionel·la en Rentokil Initial.

Així i tot, recintes com les dutxes d'una piscina municipal sí que poden ser un focus d'este bacteri pel que és necessari que es revise periòdicament el funcionament de la xarxa d'aigua calenta i freda en dutxes i aixetes per a evitar el desenvolupament d'un brot d'este tipus.

Destacats