Un professional sanitari ha sigut agredit en un centre de salut de Manises, tal com ha denunciat la secció sindical de CCOO en el Departament de Salut, que ha demanat augmentar el nombre de vigilants de seguretat a l'Hospital de Manises i a l'Hospital Militar, així com implementar aquesta figura en els centres d'Atenció Primària.
En els últims mesos, s'ha registrat un increment alarmant d'agressions a aquests professionals en el Departament de Salut de Manises. Aquest problema va arribar a un punt crític aquest mateix mes, quan es va produir una agressió en un dels centres de salut. Precisament, en aquest centre el vigilant de seguretat va ser reemplaçat per una càmera de vigilància, demostrant ser insuficient per a previndre l'agressió.
Malgrat la ràpida intervenció d'un familiar del pacient que també és membre de les forces de seguretat de l'Estat, les persones treballadores van experimentar moments de gran tensió, i el lloc de treball de la persona agredida va patir danys materials significatius.
La secció sindical de CCOO ha presentat una sèrie de demandes clares per a abordar aquest problema de seguretat. En primer lloc, sol·liciten un augment en el nombre de vigilants de seguretat a l'Hospital de Manises i l'Hospital Militar. A més, proposen la implementació d'aquesta figura en els centres d'Atenció Primària per a garantir la protecció del personal sanitari en totes les instal·lacions.
Una altra sol·licitud important és la creació de consultes comunicades en centres d'atenció primària, consultes externes d'hospitals, unitats de suport de salut mental i urgències hospitalàries. Aquestes consultes estarien dissenyades per a proporcionar una via de fuita segura en cas d'agressió, millorant així la seguretat dels professionals de la salut.
CCOO emfatitza que els treballadors del Departament de Salut Manises tenen dret a treballar en un entorn segur, i l'empresa Sanitas, que gestiona aquest departament, té la responsabilitat de garantir la seua protecció. Consideren inacceptable la retirada de vigilants de seguretat en centres de salut que ja havien experimentat agressions prèvies.