L'incendi a Venta del Moro sembla haver donat una treva. Les condicions meteorològiques a última hora de la vesprada d'ahir han resultat claus per a l'evolució favorable d'aquest incendi forestal, per la qual cosa la zona s'ha refrescat gràcies a les pluges i això ha permés que la nit fora "tranquil·la". Els treballs en les últimes hores s'han centrat a controlar mitjançant un dron les zones calentes.
Segons ha informat el '112 Comunitat Valenciana', a les 07.15 hores d'aquest dimecres treballaven en l'incendi tres dotacions de Bombers de València, un oficial, dos sergents i quatre coordinadors, a més de quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat. També s'han incorporat quatre mitjans aeris, un vol de vigilància i una helitransportada.
Les bones notícies, per tant, radiquen en el fet que l'incendi ja no té flama i no es té constància que el foc haja afectat el parc natural de les Falçs del Cabriol. Per això, el perímetre de l'incendi continua sent el mateix que el d'ahir a la vesprada: 1.300 han sigut les hectàrees calcinades.
No obstant això, els mitjans presents en la zona de l'incendi a Venta del Moro es mantenen en alerta i segueixen pendents per si fora necessària la seua mobilització. A primera hora del matí ha tingut lloc la reunió de coordinació per a analitzar les actuacions a seguir en les pròximes hores i fer balanç de l'ocorregut.
"Es faran unes descarregar (d'aigua) molt selectives per a evitar reproduccions de l'incendi, seran molt tècniques per a poder actuar amb rapidesa. Les previsions són bones, tindrem una meteorologia que ens va ajudar, si bé encara estem patint un vent important, però ve amb molta càrrega d'humitat. A la vesprada tindrem unes tempestes que poden vindre acompanyades amb aparat elèctric i això sempre és un perill. Felicite els efectius que han permés evitar una catàstrofe mediambiental en les Falçs del Cabriol, l'estratègia que hem portat ha salvat aquesta reserva de la biosfera", ha assenyalat el SA de Seguretat i Emergències, José María Ángel.