Un curtcircuit en un tendal, principal hipòtesi de l'incendi de Campanar

Tot el que té a veure amb l'origen del foc està des de divendres passat sota secret de sumari

Guardar

Un agent de la Policia Científica busca les causes de l'incendi a l'edifici del barri de Campanar. Foto Rober Solsona
Un agent de la Policia Científica busca les causes de l'incendi a l'edifici del barri de Campanar. Foto Rober Solsona

L'incendi que dijous passat va calcinar dos edificis del barri de Campanar de València, causant una desena de morts, es podia haver originat per una fallada elèctrica en el mecanisme del tendal de l'apartament 86, segons han avançat fonts pròximes a la investigació.

Esta és la hipòtesi que guanya més força després de les primeres investigacions que està duent a terme la Policia Científica sobre el terreny. La delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha informat este dilluns que la Policia Científica ha investigat "pam a pam" el bloc de cases, i ha rebutjat entrar a parlar de possibles causes del foc.

En este sentit, Bernabé ha indicat que, en estos moments, les investigacions van en dues línies: la "més important i prioritària", la de la identificació de totes les víctimes, i la segona, la de les causes de l'incendi.

Respecte a les causes de l'incendi, i preguntada per si l'edifici havia patit alguns problemes elèctrics anteriors i per si les primeres hipòtesis estan apuntant a un curtcircuit, la delegada del Govern ha indicat que tot el que té a veure amb l'origen del foc està des de divendres passat sota secret de sumari i que totes eixes qüestions continuen investigant-se.

Així, ha recalcat que el reconeixement de l'edifici "pam a pam" per part de la Policia Científica ja està fet. "Deixarem que la Policia Científica faça el seu treball, i a través dels llits propis de l'autoritat judicial, en el moment en què es puguen donar eixes informacions, es donaran. Ara l'important és deixar que els investigadors puguen exercir el seu treball amb total llibertat i tranquil·litat, i després es podran donar les informacions pertinents", ha assenyalat.

"S'està treballant 24/7 per a poder acabar com més prompte millor estes labors d'identificació de les víctimes. Unes labors en les quals s'ha treballat en coordinació amb la Comissaria Central de Policia Científica de Madrid", ha apuntat la delegada.

Destacats