25n
25N
25N

Més subvencions per a les Falles i més "dignificació" per a l'artista faller

L’Ajuntament de València destina 1,8 milions d’euros per subvencionar el 25% del cost total dels monuments fallers

Més subvencions per a les Falles i més "dignificació" per a l'artista faller
15/01/2020 -

L’Ajuntament de València ha augmentat, de nou, la línia d’ajuda per a les comissions falleres de la ciutat. Il·luminació, xarangues o el mateix monument faller en si. El tauló de novetats del Consistori anima, des d’ahir, a què les falles valencianes opten a la convocatòria per a subvencionar la seua col·laboració amb “el festival més gran d’art al carrer del món”, com defineix Pere Fuset a les Falles.

El Regidor de Cultura Festiva ja va anunciar, el desembre passat, que les subvencions municipals anaven a augmentar. Unes quanties que, celebra, serveixen especialment per a continuar “el creixement constant del pressupost que les comissions falleres” dediquen als artistes fallers, els encarregats del motiu principal de la festa.

En total, a través de les tres línies de subvenció, l’Ajuntament destinarà 2,3 milions d’euros. Precisament en el programa de “dignificar” el treball de l’artista faller es troben les subvencions perquè les Comissions puguen destinar més quantia al monument. Per a les Falles de València 2020, el Consistori ha reservat 1.838.423,7 euros amb aquest motiu; una suma 33.000 euros superior a la de l’any passat i 200.000 respecte a la de 2017. Les falles subvencionades rebran un 25% del cost del monument, certificat per la Junta Central Fallera.

Les bases també marquen la quantia màxima a subvencionar. El valor màxim de qualsevol monument faller no podrà ser mai considerat superior al de la Falla de l’Ajuntament. Així, amb xifres fictícies, si la falla municipal costa 100.000 euros, el màxim a rebre per les Comissions -si la seua falla costa això o més-, serà 25.000 euros.

Fallas 2020 bocetos

Figuració Falla Municipal 2020

La segona quantia més elevada de subvencions per a les pròximes falles és la referent a la il·luminació dels carrers. Qualsevol comissió fallera, degudament registrades, podran accedir a aquestes ajudes, siga quina siga la seua categoria i despesa destinada a la il·luminació. Així, el Consistori dedica 210.000 euros per a costejar, en un 16%, la instal·lació de les llums. A més, per a facilitar l’accés i la decoració dels carrers, les subvencions es pagaran de forma anticipada a la instal·lació. La tercera línia és l’única que, no obstant això, es realitza amb posterioritat. L’Ajuntament va publicar la resolució, el passat nou de gener, de les falles subvencionades per contractar agrupacions musicals.

“Les falles són el festival més gran d’art públic al carrer i ho hem de reivindicar”, assenyalava Fuset en una entrevista a València Extra, poc abans que finalitzara la passada edició de l’Exposició del Ninot. Ja llavors va assenyalar l’augment de les quanties per a “estimular” a les comissions falleres i avançar, sobretot, en la dignificació del treball artesà al voltant de les falles. En 2018 es va realitzar un canvi en la classificació de les falles -acordada entre les mateixes comissions i la Junta Central Fallera- que, assegura Fuset, és part de la raó perquè continue creixent el pressupost destinat als monuments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus