25n
25N
25N

L'Ajuntament augmenta un 166% les subvencions a les comissions falleres

L'Ajuntament augmenta un 166% les subvencions a les comissions falleres
11/02/2017 -

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, fomentarà la contractació de bandes de música o agrupacions musicals en Falles a través de subvencions que sumaran fins a 80.000 euros. “L’any passat vàrem crear aquesta nova línia d’ajudes perquè al Govern de la Nau considerem fonamental el paper que la música té en la nostra festa gran i enguany multipliquem l’aposta en augmentar eixa partida un 166 per cent”, ha explicat el regidor Pere Fuset.

La línia d’ajudes per a les comissions falleres que contracten una agrupació musical passa dels 30.000 euros inicials de l’any passat fins als 80.000 euros d’enguany, un 166,67% més. “En 2016 insistíem en la necessitat de valorar la tasca de les bandes de música perquè eren un element important de la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO; enguany, una vegada aconseguida la inclusió de la nostra festa gran en eixa llista de patrimonis del món volem buscar l’excel·lència de la mà dels milers d’homes i dones que amb la seua música fan de les Falles una festa inigualable”, ha afirmat Fuset.

El regidor ha explicat que l’any passat l’acollida del món faller a aquest tipus de subvenció va ser molt bona, donat que fins a 90 comissions falleres se’n veieren beneficiades, amb una mitjana de 340 euros per comissió, i ha recordat que són unes subvencions que es debaten i consensuen des de la Regidoria amb representants del món faller “perquè reconeixem la diversitat i la pluralitat de les Falles i fem partícips a tots els seus agents de les decisions que afecten totes i tots els qui fan realitat la festa gran de València”.

Totes les comissions falleres tindran accés a aquesta línia de subvenció i les quantitats a què optaran dependran de diversos criteris, com ara que l’agrupació musical contractada siga almenys una colla de tabal i dolçaina amb un mínim de quatre integrants. El barem de cada comissió augmentarà si la banda de música està conformada per entre 10 i 14 integrants i ho farà encara més si la formen 15 músics o més. També influirà si la contractació és per a entre dues i quatre actuacions o per a cinc o més. En total, l’ajuda no podrà superar la quantitat sol·licitada ni el 75 per cent del pressupost de les actuacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =