25n
25N
25N

STEPV exigeix frenar amenaces com les de la candidata de Vox a un professor

STEPV exigeix frenar amenaces com les de la candidata de Vox a un professor
22/11/2019 -

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) exigeix “posar fre a amenaces extremadament greus” com les de la candidata de Vox de Petrer (Alacant) al professor que va dir en classe que aquest partit és extrema dreta.

Aquesta aspirant de Vox, Marisol Sanchis, es va dirigir en un missatge en el seu mur de Facebook al professor d’Història per a exigir-li que es dedicara a “fer classe” i no diguera al seu fill que “VOX és extrema dreta”, reclamant que no fique “porqueria” al cap dels alumnes. “No tindràs centre per a amagar-te… Et plante una demanda que has de deixar d’exercir”, va agregar.

Després de tindre coneixement, la Conselleria d’Educació s’ha posat en contacte amb aquest centre de Secundària i estudia si les paraules de la candidata de Vox poden tindre conseqüències jurídiques, mostrant la disposició de la Generalitat de facilitar els seus serveis jurídics.

En aquesta línia, el sindicat defensa que les amenaces “són extremadament greus, ja que no sols es qüestiona la llibertat de càtedra del docent, sinó que donen a entendre que pot perillar la seua integritat física, ja que s’afirma “No tindràs centre per a amagar-te”.

STEPV condemna “enèrgicament” aquestes paraules i flama en un comunicat a “posar fre de manera contundent a aquests comportaments inacceptables en una societat democràtica que alguns volen destruir”. Per això, posa a la disposició del docent els seus serveis jurídics per si haguera de prendre alguna acció contra l’aspirant de Vox.

De cara al futur, demana que “aquestes actituds no es tornen a repetir” i fa una crida a la societat a “rebutjar-les enèrgicament i contundentment, així com “a determinats mitjans de comunicació espanyols que no intenten blanquejar partits i comportaments d’extrema dreta com si no ho foren”.

“Cal aïllar i excloure absolutament aquests comportaments de la nostra societat, i més quan es produeixen en un entorn educatiu com un institut públic, on es respecta i fomenta la llibertat d’expressió i l’esperit crític de la comunitat educativa, excepte quan travessen la línia de l’amenaça i la coacció, com ha passat lamentablement en aquest cas”, reivindica la central sindical.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell