STEPV convoca una vaga el 10 de desembre contra l'avançament al mes de maig de la convocatòria d'oposicions

Guardar

fotonoticia_20201122171834_1920
fotonoticia_20201122171834_1920

El Consell Nacional del sindicat STEPV ha convocat una vaga per a dijous que ve 10 de desembre contra l'avançament al mes de maig de la convocatòria per part de la Conselleria d'Educació de les oposicions a professors de secundària, FP, ensenyaments artístics i Escola Oficial d'Idiomes (EOI), "en plena pandèmia". Així mateix, l'organització ha alertat d'una "sobrecàrrega" de treball del professorat motivat per la nova organització d'aquest curs "tan complicat".

Per tot això, STEPV ha anomenat a la vaga al professorat dels cossos de secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI afectats per les oposicions. En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat en un comunicat que des del mes de maig, juntament amb representants de la comunitat educativa i conjuntament amb la Conselleria d'Educació, han sigut debatent mesures per a "garantir que el curs començara de manera presencial" i es desenvolupara "amb la normalitat més gran possible donades les circumstàncies, conscients dels riscos però també de la necessitat de tirar avant un curs tan complicat com aquest".

No obstant això, ha lamentat que "aquesta decisió unilateral altera greument l'organització del curs" i "introdueix un element més d'estrés en el sistema educatiu valencià" i ha criticat que la Conselleria d'Educació "trenca el consens i introdueix una decisió inexplicable en temps de pandèmia en la línia contrària, i ho fa en l'ensenyament públic, que veurà alterada la seua organització i en el curs més complex de la història recent".

Des del col·lectiu han denunciat que la celebració d'oposicions en aquest context "interfereix de manera important en el desenvolupament de l'activitat docent i lectiva", ja que "una part molt important del professorat està implicat en les oposicions, l'interí perquè li les ha de preparar, i el funcionariat de carrera perquè les ha de corregir si és nomenat tribunal".

"Tot això, enmig d'una situació complicada, a final de curs i amb tota l'atenció necessària per a finalitzar i avaluar un curs amb contínues parades pels contagis, atenció presencial i telemàtica o organització per àmbits", han agregat.

En aquesta línia, l'organització sindical ha assenyalat que més de 15.000 persones treballen com a interines dels cossos convocats, que "hauran de decidir si atenen prioritàriament les tasques amb el seu alumnat i les famílies o es dediquen preferentment a preparar unes oposicions en què es juguen el seu treball".

Així, ha alertat que d'aquesta situació "només pot eixir un perjudicat, que és l'alumnat". "A més, més de 4.000 professors funcionaris de carrera hauran de dedicar el seu temps, a més de les tasques pròpies de final de curs, a fer proves, reunir-se per a prendre decisions i per a corregir exàmens", ha advertit, al mateix temps que ha afegit que "en total, al voltant de 20.000 persones dels cossos de secundària i de règim especial, el 50% de la plantilla i, en molts centres i especialitats, molt més".

Per tot això, el Consell Nacional de STEPV ha animat al professorat a "mostrar el seu rebuig" a aquesta convocatòria mitjançant la campanya que ha iniciat recentment el sindicat en les xarxes socials i amb la signatura d'un manifest.

STEPV ha instat a la Conselleria a retirar la decisió de convocar aquest curs les oposicions i "centrar tot l'esforç a treballar per a traure aquest curs tan complicat avant, garantint les millors condicions perquè el professorat puga centrar tota la seua atenció i treball en l'alumnat i no contribuir a complicar-li encara més la situació, que ja per si mateix ho és".

Finalment, l'organització ha subratllat que "encara estem pendents de les possibles modificacions legislatives per a solucionar la situació de frau de llei en què es troba el professorat interí, fet que també aconsella esperar abans de convocar oposicions".

Destacats