25n
Orgull
Orgull

La preocupació per la densitat de la població a Mislata ha pujat un 1,4% des de 2017

La manca d’aparcaments, tot i que ha descendit un 13,3%, continua sent la principal problemàtica per a la majoria de la ciutadania, un problema relacionat amb la densitat poblacional

La preocupació per la densitat de la població a Mislata ha pujat un 1,4% des de 2017
04/09/2019 -

“L’únic problema real que té Mislata és el de la densitat de població, ja que és l’únic que augmenta any rere any; per a ser concrets, ha ascendit un 1,4% des de 2017″. Això és el que ha afirmat Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, durant la presentació de l'”Estudi sobre la Satisfacció Ciutadana amb els Serveis Municipals” de la localitat, un sondeig anual que el Departament de Comunicació de l’Ajuntament ha realitzat enguany a 816 mislaters i mislateres.

Els habitants de la ciutat han considerat, un any més, que el principal problema de Mislata és la manca d’aparcaments, una qüestió associada amb el ja conegut problema de la densitat poblacional. Pel que respecta a l’aspecte que menys preocupa la ciutadania del municipi, trobem l’oferta cultural, la qual només un 5,4% la qualifica de problema.

LA DENSITAT DE POBLACIÓ, PRINCIPAL PROBLEMA DE MISLATA

Un 57% dels enquestats ha declarat que el problema principal de Mislata és l’aparcament, seguit de la densitat poblacional (35,9%) i la neteja viària (32,8%). Des del Departament de Comunicació s’ha explicat que la suma de tots els percentatges supera el 100% perquè en el mateix sondeig s’especifiquen els problemes perquè es trien tres, ja que, “si no s’identificaren les opcions, eixirien moltes més problemàtiques i els percentatges serien molt baixos”, per tant no és una dada total però sí orientativa i fiable.

Els problemes de la neteja, el transport públic i l’aparcament tenen un tret en comú: tots són conseqüències directes de la densitat de població. Fernández Bielsa ha explicat que “Mislata ha tingut històricament un problema d’aparcament relacionat amb el de la densitat poblacional, ja que és la primera ciutat més densa d’Espanya i la segona d’Europa“. Això, al seu torn, “provoca problemes associats d’aparcament, neteja, transport públic, entre altres”, ha destacat l’alcalde.

LES SOLUCIONS DE L’AJUNTAMENT

Així doncs, l’alcalde també ha afirmat que “el problema no és l’aparcament, sinó que hi ha massa població, massa densitat”. D’aquesta manera, Fernández Bielsa ha declarat que, “durant els següents mesos, operacions importants com l’habilitació de quasi 1.000 places d’aparcament al carrer Hospital començaran a donar els seus fruits; això anirà alleujant els problemes d’aparcament”.

Pel que respecta a la neteja, un problema també intrínsec al de la densitat poblacional, l’alcalde ha explicat que “l’Ajuntament incrementarà totes les polítiques de conscienciació i millorarà el servei de l’empresa municipal NEMASA, que s’encarrega de la neteja i el manteniment de Mislata”. A més, un 47,5% de la població ha valorat positivament el treball de NEMASA.

TEMES DESTACATS PEL CONSISTORI

D’altra banda, l’alcalde també ha destacat resultats positius molt importants per al govern municipal, com que el 58,7% de la població de Mislata compra, sempre (21,6) o quasi sempre (37,3%), en comerços locals, que el 92,3% de la ciutadania entén el valencià i el 76,6% el sap parlar, que són els joves de 15 i 17 anys i els majors de 65 els que millor valoren les festes populars, amb una nota del 7,5 i 7,6 respectivament sobre 10 o que el 75 % dels mislaters se senten orgullosos de ser de Mislata.

L’alcalde ha destacat com la dada més important per a l’equip local que la valoració positiva de la gestió del govern municipal siga del 63,8%, molt pròxima al percentatge dels vots al PSPV de Mislata en les eleccions del 26 de maig, amb un 68% de vots que van anar a parar al PSPV. A més, Fernández Bielsa també ha tret la nota més alta respecte als polítics locals, un 6,92 sobre 10; d’altra banda, la nota més baixa és per al representant de VOX-Mislata, amb un 1,66.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =