25n
25N
25N

Sona la Dipu multiplica per huit la seua presència en els municipis valencians

Sona la Dipu multiplica per huit la seua presència en els municipis valencians
30/09/2016 -

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, han presentat aquest dijous un balanç “positiu” de la novena edició del Sona la Dipu, i han assenyalat que, amb un pressupost similar al de l’any passat, el nou format del concurs “ha multiplicat per huit la seua presència en els municipis de la província de València”. En la roda de premsa han participat també la diputada i alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el portaveu del jurat, Eduardo Guillot.

Jorge Rodríguez ha assegurat que estan “satisfets” amb la primera edició del concurs organitzat per l’actual equip de govern de la Diputació, i ha explicat que el programa musical s’ha actualitzat amb diferents objectius. “En primer lloc, vertebrar el territori perquè el concurs no arribe només a uns pocs municipis privilegiats, sinó que totes les poblacions, independentment de la seua població, tinguen l’oportunitat, si ho desitgen, de gaudir de les bandes del Sona i completar els seus programes culturals i de festes”, ha indicat Rodríguez.

En aquest sentit, la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, ha assenyalat que “hem complit el que ens vam proposar a principi d’any, ja que hem arribat a un nombre important de municipis que mai havien acollit un concert del Sona la Dipu”. En segon lloc, Sona la Dipu ha complit l’objectiu de “fer més amb menys, ja que amb el mateix pressupost de la passada edició, hem aconseguit arribar a milers de joves valencians de desenes de municipis, més enllà de la celebració de les semifinals i de la final”, ha informat Rodríguez.

Finalment, el president ha subratllat que “des de la Diputació ens hem marcat l’objectiu de generar i retenir el talent. València és terra de músics i amb aquest programa posem en valor i facilitem les oportunitats de les bandes emergents”. Per la seua banda, la diputada ha destacat que “la qualitat del Sona la Dipu va en augment i açò ens motiva a seguir i a millorar en el futur”. Segons ha informat, Isabel García, a més del concurs, el nou format de Sona la Dipu ha inclòs novetats com la gira de Bajoqueta Rock, la de Pep Gimeno el Botifarra o els concerts de Dani Miquel.

Presentació de guanyadors

Gandia acollirà hui divendres 30 de setembre la presentació dels guanyadors, Meridian Response i Lígula, amb La Raíz com a artista convidat. La diputada i alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que “La Raíz és un grup procedent de Gandia que mereix tocar en la seua terra, ja que ara als valencians ens toca recuperar l’orgull pels joves amb talent”. “L’essència del concurs musical és donar l’oportunitat de connectar als grups amb la societat, així com facilitar-los que puguen projectar el seu treball en els municipis valencians, i en aquesta edició s’ha aconseguit”, ha conclòs Diana Morant. Promoció de les bandes participants

El president de la corporació va mantenir una reunió amb els seus homòlegs de les diputacions de Castelló i Alacant en la qual van acordar “treballar perquè els tres festivals provincials tinguen una projecció nacional, de manera que els guanyadors tinguen l’oportunitat de fer una gira nacional que facilite la seua promoció i professionalització”.

Per la seua banda, la diputada de Joventut ha informat que els guanyadors del concurs, Lígula i Meridian Response, faran una gira per Madrid i Barcelona, ““una novetat que els aportarà visibilitat i promocionarà la seua qualitat”, ha indicat. El portaveu del jurat, Eduardo Guillot, ha subratllat la importància que totes les bandes “vulguen guanyar el concurs i siguen conscients de la projecció que açò atorga, ja que així queda plasmada la rellevància del treball de promoció dels grups emergents que es fa des de la Diptuación”.

Guillot ha ressaltat també la gran afluència de públic interessats en els grups del concurs que ha assistit a les semifinals. La diputada ha repassat els múltiples festivals de reconegut prestigi en els quals han estat presents grups del Sona la Dipu “amb l’objectiu de presentar als participants del concurs i promocionar-los en tot el territori nacional”. Entre els festivals destaquen el Viña Rock, el Primavera Sound, l’Arenal Sound, el Festival de les Arts, el Festival Cabo de Plata, el Low Festival, el festival Get Mad, el Fuzzville, Sevilla Interestelar, Granada Sound o el Canet Rock. Sona la Dipu també ha estat present en campanyes com els concerts de falles, la Fan Zone del València Club de Futbol o els concerts en el circuit de Cheste.

Professionalització i major qualitat del concurs

Isabel García ha anunciat que s’ha convocat una plaça de director musical per al concurs Sona la Dipu, “amb l’objectiu d’augmentar més encara la qualitat del concurs”. La diputada ha explicat que, una vegada s’incorpore aquesta persona, es mantindran diverses reunions, tant amb els grups participants com amb els municipis que han acollit concerts, per a valorar la present edició i analitzar tant els aspectes positius com els negatius.

Per primera vegada, el concurs musical de la Diputació ha comptat amb un jurat professional i públic format per Eduardo Guillot, crític musical, Vicente Fabuel, periodista i gerent propietari de Discos Oldies, Quique Medina, cap de comunicació de la Rambleta i programador del Deleste Festival, Liberto Peiró, coordinador de Mondo Sonor Comunitat Valenciana i José Manuel Piñero, director del Low Festival. Guillot ha assegurat que han format un equip sòlid que ha valorat in situ, durant la celebració de les semifinals i la final, a les diferents bandes participants. “Estem molt satisfets amb els resultats i la qualitat i l’alt nivell dels grups emergents valencians”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + huit =

museo prehistoria
museo prehistoria