caixa popular

Sona la Dipu completa la seua renovació amb major presència femenina i un únic guanyador

En aquesta 11ª edició es reforça la promoció de les bandes en festivals nacionals i internacionals

Sona la Dipu completa la seua renovació amb major presència femenina i un únic guanyador
15/03/2018 -

Un únic guanyador, i no dos com en anteriors edicions, més incentius per a una major presència femenina i un reforç en la promoció a nivell nacional i internacional dels grups participants. Són algunes de les novetats per a aquest 2018 de Sona la Dipu, el programa musical que recolza a grups emergents de la Diputació de València. Les bases del concurs es publicaran en els pròxims dies en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i els concerts està previst que arranquen a partir del mes de maig.

Sona la Dipu ha experimentat aquests últims anys una complexa transformació, passant de ser un concurs amb vuit concerts, en els quals els protagonistes eren els caps de cartell dels mateixos, a convertir-se en un programa en el qual els focus es posen sobre les bandes participants que lluiten per obrir-se un espai en el panorama musical actual. A més, el que es pretén és que el pla no tinga una estacionalitat definida, sinó que estiga viu tot l’any amb diferents accions.

Dins d’elles estaria la d’intensificar la promoció dels classificats amb la seua participació en festivals tant nacionals com a internacionals. Prova d’eixe reforç són les gires de concerts dels guanyadors de 2017. Dûrga, per exemple, després d’una gira per Mèxic, es troba a Estats Units per a tocar en el SXSW, l’esdeveniment musical més important del món que se celebra a Austin (Texas). A més, la banda ha participat recentment en una gira per Espanya fent de telonera de Niños Mutantes.

Així mateix, l’altre guanyador, Frida, ha realitzat una gira per diverses ciutats espanyoles al costat del grup Eskorzo i va ser reconegut en l’edició de l’any passat amb el premi al ‘Millor grup de música en valencià’. Sona La Dipu tornarà a estar present enguany en els festivals més importants que es van a realitzar en tota Espanya.

Més participació femenina

Un altre dels punts clau d’aquest renovat format és l’augment dels incentius perquè hi haja més participació femenina. En el cas del jurat, ja en 2017 es va incloure, per primera vegada, a tres dones professionals, dues d’elles titulars. Esta vegada hi haurà una més, tres, entre els membres principals d’aquest jurat. Quant al concurs, s’ha replantejat el premi, creat en 2016, ‘Música en femení’, perquè incloga accions positives que animen a presentar-se als grups que tinguen almenys un 50% de presència de dones entre els seus integrants.

L’objectiu que persegueix la Diputació, a través de la Delegació de Joventut, Igualtat i Esports que dirigeix Isabel García, és desenvolupar un programa molt més ampli que es base en l’observació, l’educació i la promoció dels valors d’igualtat de gènere, en aquest cas, en el panorama musical.

La selecció dels finalistes del concurs també introdueix nous criteris, a diferència d’anteriors edicions, en les quals de cada semifinal havia d’eixir un finalista. En l’edició d’enguany, el jurat haurà de valorar al llarg de tota la fase semifinal als grups, que podran competir en igualtat de condicions i classificar-se per al concert final si així ho valora el jurat, encara que d’una mateixa semifinal isca més d’un finalista i d’unes altres no es classifique cap.

En aquest renovat Sona la Dipu també canvien els criteris de selecció dels municipis que albergaran les sessions. S’estableixen dues modalitats, les convocatòries de les quals es publicaran en el BOP. Als “concerts de gran format” podran accedir les localitats que tinguen un cens mínim de 20.000 habitants, i entre altres condicions, quedaren fóra de la llista els que acolliren algun dels mateixos durant 2017. Als “concerts de format senzill” podran optar la resta de municipis, i inclouran als grups participants del concurs.

El que no canvia, encara que sí seguirà millorant, és el pla integral de comunicació, iniciat l’any 2017 i que va portar a la creació d’una nova web, així com una presència constant en totes les xarxes socials a través de les quals s’ha donat gran visibilitat als grups participants del programa al llarg de tot l’any.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 18 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris