25n
25N
25N

Solucions per a lluitar contra la pobresa energètica

Solucions per a lluitar contra la pobresa energètica
18/04/2018 -

El centre d’innovació Las Naves celebrarà el pròxim 25 d’abril la I Mostra “Lluita contra la pobresa energètica” que comptarà amb taules redones, ponències i un espai expositiu de solucions locals contra la pobresa energètica. Aquesta mostra, organitzada pel grup de treball sobre la pobresa energètica de la xarxa Connecta Energia de Las Naves, basarà la seua programació en accions que es realitzen per a lluitar contra la pobresa energètica i involucrant a les persones que estan treballant directament en contacte amb les persones afectades per aquest problema.

El regidor d’Innovació i Energies Renovables, Roberto Jaramillo, ha explicat la rellevància d’aquesta primera mostra, “ja que és una manera de combatre la situació lamentable que vivim relacionada amb l’energia: les dificultats que tenen moltes famílies per a poder pagar la llum o el gas. És interessant i una obligació del govern local donar a conéixer solucions que poden ajudar a lluitar contra la pobresa energètica que afecta la ciutadania”.

Aquesta I Mostra de “Lluita contra la pobresa energètica” pretén donar a conéixer iniciatives i compartir experiències locals que lluiten contra la pobresa energètica. La xarxa Connecta Energia ha identificat aquest repte com a prioritari per a aconseguir l’objectiu d’una transició energètica. “Hem de canviar el model i caminar cap a un nou model energètic de consum d’energies renovables, democràtic i just en la ciutat de València”, ha afegit el regidor Jaramillo.

Al llarg del dia es presentarà l’estudi sobre la pobresa energètica a Espanya, la mapificació de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat. A més es coneixeran experiències d’altres municipis en la taula redona sobre iniciatives locals organitzada per la Cooperativa Elèctrica d’Alginet, coordinadora local del projecte europeu Assist2gether.

Aquesta primera mostra té com a objectiu donar a conéixer iniciatives locals de lluita contra la pobresa energètica, posar en contacte a actors treballant sobre el tema per a fomentar sinergies i compartir experiències, i fomentar la participació de més actors en el grup de treball de la xarxa Connecta Energia per a innovar contra la pobresa energètica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 2 =