caixa popular

Alguna solució a les retencions en l'Avinguda del Cid?

En l’Ajuntament apunten al Pla de Mobilitat Metropolità de la Generalitat

Avinguda del Cid

Alguna solució a les retencions en l'Avinguda del Cid?
15/02/2018 -

El Govern local de València està duent a terme una gran remodelació de la ciutat, especialment en la forma en la qual es mou la ciutadania. Entre algunes de les seues mesures destaquen la conversió en zona de vianants de diverses àrees de la capital, la reforma d’algunes línies de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) o la materialització de l’anell ciclista. I últimament, el consistori ha pres la decisió d’eliminar les passarel·les de vianants de l’Avinguda del Cid i la instal·lació de semàfors i passos de vianants.

L’enderrocament d’aquestes passarel·les va finalitzar fa una setmana, i un sector ampli dels conductors ha criticat la mesura degut a les llargues retencions que es formen en l’entrada de la ciutat tots els matins. Concretament, aquells que viatgen diàriament per motius laborals. En aquest sentit, València Extra ha consultat al consistori per a esbrinar si existeix algun projecte per a solucionar aquest problema.

Des de l’Ajuntament recalquen que és una mesura aprovada per Desenvolupament Urbà, amb el regidor Vicent Sarrià al capdavant, i defensen la decisió perquè “les passarel·les estan pensades” per a les carreteres, “on els cotxes no poden parar”, aclareixen.

I davant la possibilitat oberta pel PP d’instal·lar noves passarel·les, la negativa és rotunda perquè en primer lloc, “tindria un cost molt elevat” i d’altra banda “les rampes han de ser molt llargues i no caben”, per la qual cosa no poden complir amb la normativa d’accessibilitat, com no la complien les anteriors.

Les possibles solucions de mobilitat

Així que les úniques solucions podrien vindre des de l’àrea de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament, encapçalada per Giuseppe Grezzi. En aquest departament esperen que “vagen creixent les alternatives al transport privat i es creen les infraestructures necessàries” perquè disminuïsca l’afluència de vehicles.

Tanmateix, sí que apunten cap a diverses opcions, però totes elles es refereixen al Pla de Mobilitat Metropolità en el qual treballa la Generalitat Valenciana, al que l’Ajuntament ha fet algunes aportacions. Entre elles es troba la possibilitat de crear els anomenats ‘aparcaments dissuasoris‘ en la perifèria de la ciutat per a alleujar el tràfic en les zones cèntriques. Encara així, no se sap quan es començarà a aplicar aquest Pla ni en quina fase de desenvolupament es troba, per la qual cosa ara mateix són meres aportacions.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats