caixa popular

Soler reclama al Govern una oferta pública d'ocupació extraordinària per a "garantir la prestació dels serveis fonamentals i reduir la temporalitat"

Soler reclama al Govern una oferta pública d'ocupació extraordinària per a "garantir la prestació dels serveis fonamentals i reduir la temporalitat"
17/07/2017 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha reclamat al Govern central una oferta pública d’ocupació “extraordinària i addicional”, amb la finalitat de “garantir la prestació dels serveis públics fonamentals i reduir la temporalitat”. Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions al final de la reunió del Comité Preparatori, d’Impuls i de Seguiment, de la Conferència de Presidents, en el qual s’ha fet balanç del grau de compliment dels tretze acords de la Conferència aconseguits el passat 17 de gener. Soler ha considerat “molt desigual” el compliment dels acords de gener per part del Govern central.

La reunió mantinguda hui, en la qual Soler ha estat acompanyat pel delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha estat presidida per la vicepresidenta i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáez de Santamaría, i el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Soler ha explicat que el Govern ha aprovat un reial decret, amb posterioritat als Pressupostos Generals de l’Estat, per a traure una oferta pública d’ocupació extraordinària i lluitar així contra la temporalitat “i nosaltres exigim el mateix”. “El Govern ha d’assumir que la taxa de reposició en la funció pública és insuficient per a atendre les necessitats en la prestació de serveis bàsics per als ciutadans, i per això sol·licitem poder traure una oferta pública d’ocupació, igual que ha fet el Govern central per a si mateix”, ha dit.

“Sense la possibilitat d’una oferta pública d’ocupació és impossible, a més, que aconseguim en tres anys una reducció de la temporalitat fins a arribar al 8% al ritme que es vol”, ha explicat Soler. En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana està en unes taxes del 35%, “perquè tenim una herència terrible, i a més cal recordar que les comunitats del Mediterrani tenim una taxa de funcionaris per cada mil habitants de les més baixes d’Espanya, amb el que, amb les mateixes competències, no tenim la força suficient per a complir amb els nostres ciutadans com ens agradaria”.

La Comunitat Valenciana ha sigut qui ha plantejat aquesta qüestió en la trobada de hui, a la qual posteriorment s’han sumat la majoria d’autonomies.

Altres temes posats sobre la taula

Al final d’aquesta trobada, el conseller d’Hisenda ha explicat que en la seua intervenció ha posat sobre la taula la necessitat que s’aborden temes essencials per a les comunitats autònomes, com són l’ocupació pública, el finançament autonòmic, la violència de gènere, els pagaments pendents en Sanitat o la contribució de l’Administració central per a la Dependència.

Així, el conseller ha censurat en aquesta trobada la falta d’un pacte d’Estat en matèria de violència de gènere i ha insistit en la necessitat que el Govern atenga pagaments pendents en sanitat, concretament els destinats a cobrir les despeses de l’Hepatitis C (27 milions d’euros) i el Fons de Garantia Assistencial (FOGA), “el fons per a pagar pels nacionals no residents, que no arriba, i que en el cas de la Comunitat Valenciana suposa 300 milions d’euros”.

D’altra banda, en matèria d’Educació, Soler ha reclamat la necessitat d’un pacte en el marc de la Conferència Sectorial d’Educació “i no en el Senat”, així com la revisió en profunditat del sistema de formació professional “doncs no està anant pel camí adequat, ja que s’està encaminant cap a la privatització de molts d’aquests serveis”.

En matèria de finançament autonòmic, el conseller ha reconegut avanços, com la constitució del Comité d’Experts que presentarà el seu informe en les pròximes setmanes, “però estem a l’espera de conéixer aqueix informe i confiem que sent les bases per a un debat polític seriós i en profunditat, i que es convertisca en punta de llança sobre la qual desenvolupar un nou model que acabe d’una vegada amb la infrafinanciació que patim els valencians”, ha afegit

“Les comunitats hem demanat que aquest document s’acabe a temps i servisca per a garantir el màxim consens i en el menor temps possible, preferiblement en aquest exercici 2017, com es va comprometre el president Rajoy”, ha afirmat el conseller.

Així mateix, en matèria de Dependència, el conseller d’Hisenda ha explicat que no s’està complint la llei, que implica que l’Estat ha d’assumir el 50% de la despesa i les comunitats, l’altre 50%. “En el cas de la Comunitat Valenciana estem pagant el 82% de la Dependència”, ha afirmat Soler.

Finalment, el conseller Vicent Soler ha insistit en la necessitat d’avançar en altres compromisos adoptats en la Conferència de Presidents del gener passat, com l’obertura d’un debat en profunditat en matèria de refugiats, “sent conscients del drama que es pateix en el Mediterrani, perquè no estem a l’altura de les circumstàncies”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris