caixa popular

Soler: 'La manifestació pel finançament del dia 18 posarà a prova qui està amb els valencians i qui amb el Govern que ens discrimina'

Soler: 'La manifestació pel finançament del dia 18 posarà a prova qui està amb els valencians i qui amb el Govern que ens discrimina'
14/11/2017 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha participat a Llíria en una trobada comarcal organitzada per diversos agents socials per a debatre sobre el finançament que pateix la Comunitat Valenciana, on ha afirmat que la manifestació del dia 18 posarà a prova qui està amb els valencians i qui amb el Govern que ens discrimina”.

“Dissabte que ve es veurà qui defensa els interessos dels valencians i qui, per contra, prefereix defensar els seus propis interessos. És trist que alguns no siguen capaços de defensar davant Madrid els interessos dels valencians i s’esborren de la manifestació on estarà tota la societat que defensa un tracte digne per a la Comunitat Valenciana”, ha afegit el conseller.

“Els valencians hem patit des de sempre una discriminació financera crònica i ha arribat el moment de dir prou, perquè tenim dret a gaudir d’uns serveis fonamentals de qualitat, en igualtat de condicions a la de la resta d’espanyols”, ha dit el titular d’Hisenda.

En aquest sentit, el conseller ha fet referència a un informe publicat aquesta mateixa setmana, elaborat en col·laboració amb l’IVIE, en el qual es comprova com el sistema de finançament no proveeix els recursos necessaris per a atendre els serveis bàsics fonamentals, la qual cosa durant els anys de la crisi va obligar a les comunitats autònomes a reduir un 15% la despesa real en sanitat, educació i serveis socials.

A la Comunitat Valenciana la situació és encara més greu perquè la insuficiència de recursos ens obliga a destinar pràcticament el 80% dels nostres ingressos no financers a atendre serveis bàsics, sis punts per sobre de la mitjana de les autonomies. “A més -ha explicat el conseller-, aquest esforç pressupostari que ens veiem obligats a realitzar repercuteix en altres àrees importants, com l’economia, I+D+i, les infraestructures o la cultura, els recursos de la qual es veuen minvats”.

“El nou sistema de finançament ha de tenir en compte que som les comunitats autònomes, i no l’Administració central, els qui gestionem competències com la sanitat, l’educació, l’atenció dels serveis socials o la dependència, els grans pilars de l’Estat del benestar, i ha de disposar els recursos necessaris perquè puguem atendre aquestes matèries”, ha dit Vicent Soler.

“El Govern no pot repartir al seu capritx”

Durant la seua participació en aquesta trobada, el conseller d’Hisenda ha posat l’accent que “els diners que es reparteix sobre la base del sistema de finançament és de tots els espanyols; no és del Govern central, ni del ministre de torn, sinó de tots els contribuents que els aporten amb el seu treball i no sense esforç”. “Per això -ha explicat- és lògic que, quan eixe treballador escolaritza als seus fills, o quan acudeix a un centre de salut, o quan té un familiar dependent, es trobe amb una administració que li respon”.

“I per això, és essencial que el Govern no repartisca els diners al seu antull, sinó que ho faça atenent als recursos que necessitem les comunitats autònomes per a respondre davant eixe treballador i, en general, per a atendre les competències que tenim atribuïdes”, ha explicat Soler.

El conseller ha explicat que si atenem a l’exercici 2015, l’últim any liquidat, es comprova com la bretxa entre les transferències rebudes per les comunitats en el marc del model de finançament i les necessitats per a la cobertura dels serveis fonamentals va ascendir en el conjunt d’autonomies a 16.000 milions.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris