25n
25N
25N

Soler insisteix a reclamar els lliuraments a compte i l'extra FLA i té "la consciència tranquil·la" sobre el seu treball

Soler insisteix a reclamar els lliuraments a compte i l'extra FLA i té "la consciència tranquil·la" sobre el seu treball
12/09/2019 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha incidit aquest dijous en què els lliuraments a compte han d’arribar “com més prompte millor” a les arques valencianes per a evitar l'”estrés de tresoreria” i ha apuntat que hi ha altres vies també que contribuirien a això com la transferència del FLA extraordinari del quart trimestre. No obstant això, ha incidit que això no depén de la seua gestió i ha assegurat que ell té “la consciència tranquil·la” respecte a la seua labor.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en els corredors de les Corts en ser preguntat sobre la data en la qual finalment el Govern central podria transferir els 450 milions dels lliuraments a compte. “El que vull és que arriben al més prompte possible, com més prompte millor”, ha dit, recordant el compromís de transferència abans del 31 de desembre. “Jo sóc molt pesat amb això amb el Ministeri, per part nostra no quedarà”, ha reiterat.

En tot cas, ha apuntat que hi ha “altres línies de treball” per a evitar tensions de tresoreria com el pagament del FLA extraordinari del quart trimestre. Si no arriba els diners per aquestes vies, ha advertit, el període mitjà de pagament a proveïdors pujarà i no per voluntat del Consell, perquè aqueixa situació de liquiditat no depén de la seua gestió, ha dit.

Preguntat per les paraules de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, en la qual deslligava els ajustos a realitzar per les comunitats de la no transferència dels lliuraments a compte per part de l’Executiu, Soler ha explicat que “l’origen” dels problemes en el cas valencià és la no aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 perquè la despesa per càpita es manté per davall de la mitjana.

Ara, ha dit, s’intentarà solucionar aquesta qüestió amb “restriccions de crèdit, cirurgia fina”, equilibrant la despesa a l’escenari actual -amb uns ingressos diferents als previstos quan es van elaborar els pressupostos valencians per a aquest exercici- i si no ja s’entrarà en un diferencial de dèficit respecte a la mitjana i respecte a l’autoritzat, amb “una consciència molt tranquil·la” per part seua.

“Jo no vull que la sanitat valenciana siga pitjor que la d’un altre lloc, o l’educació, vull ser com els altres, però si no m’arriba els diners”, ha subratllat, al mateix temps que ha indicat que el seu treball se centra a fer l'”equilibri difícil entre la cultura de l’estabilitat pressupostària i aconseguir que els valencians no siguen maltractats almenys en els serveis bàsics”.

REFLEXIÓ SOBRE EL DÈFICIT

Preguntat sobre si aqueixos ajustos no són suficients s’apostarà per incórrer en un major dèficit per a sortejar la situació, ha indicat que anirà reflexionant i proposant al Consell el que es puga fer: “Potser hem d’ampliar les mesures de contenció i, fins i tot, avançar el tancament del pressupost. Continue pensant que totes aqueixes mesures estan obertes, confie que amb aqueixos 450 milions puguem resoldre el problema d’equilibri pressupostari”.

Davant la pregunta de si reconeix algun error en les previsions d’ingressos que es van contemplar per a elaborar els pressupostos, ha indicat que es tracta de previsions i el que es va remenar “era raonable”.

Sobre l’ajornament a la setmana que ve de la reunió de la ministra Montero amb el ‘president’ Ximo Puig, ha indicat que la seua presència en la comissió negociadora per a conformar govern era “motiu suficient” perquè el que està en joc és un acord a Madrid que “resoldria el problema de base” de la Comunitat.

Preguntat sobre si existeix falta de comunicació amb Hisenda, després que ahir anunciara en Corts que els lliuraments a compte s’abonarien a l’octubre o novembre, ha indicat a manera d’autocrítica que “va pecar de precipitació” perquè li van comunicar una informació publicada en entrar en l’hemicicle i no va tindre temps de contrastar-la. No obstant això, ha indicat que parla “bastant” amb ella i “si no fa més del que fa és perquè hi ha un marc legal molt restrictiu” que li impedeix fer “el que li agradaria”.

Ha afirmat que el finançament sí que és una prioritat per a ella, però el problema és “com, en quines condicions es fa” donat l’escenari actual. En tot cas, ha indicat que la reunió amb Puig és “una variable a tindre en compte”.

Finalment, respecte a la proposta del PP, que no va tirar avant, de donar crèdits a interés zero a les regions per a alleujar la falta de liquiditat, ha criticat que ho plantege un partit que “al juliol es va oposar al fet que el sostre de dèficit cresquera en dues dècimes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dos =

CCCC
torrent