caixa popular

Soler: 'Hem de treballar per convertir el Mediterrani en un mar d'oportunitats i no un mar de tragèdies i, per això, és essencial la cooperació entre països'

Soler: 'Hem de treballar per convertir el Mediterrani en un mar d'oportunitats i no un mar de tragèdies i, per això, és essencial la cooperació entre països'
17/05/2017 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha afirmat que “està a les nostres mans treballar per convertir el Mediterrani en un mar d’oportunitats, i no un mar de tragèdies, i per això és essencial la cooperació entre països”.

“El programa europeu Interreg MED és un clar exemple d’aquesta política de cooperació que hem de seguir dins la Unió Europea, donat que ens permet apropar-nos a altres regions de l’entorn mediterrani, creant dinàmiques de col·laboració i de treball en comú per damunt de qualsevol frontera”, ha afegit el conseller.

 

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de les jornades annuals del programa europeu Interreg MED, que en aquesta ocasió s’han celebrat a la ciutat d’Alacant. Com ha destacat el conseller, la designació de la Comunitat Valenciana, i en especial d’Alacant, per part de la secretaria del programa Interreg MED, com a seu per acollir aquesta trobada de caràcter annual “suposa un reconeixement a la labor que estem desenvolupant des de la Comunitat en matèria de cooperació europea i gestió de projectes d’especial rellevància per la vertebració dels països de la conca mediterrània”.

“A més – ha continuat el conseller – el fet què haja estat escollit Alacant per celebrar aquesta reunió és per a nosaltres una gran satisfacció perquè en el passat la Comunitat Valenciana no era precissament un referent en possitiu per a Europa. Ara ja ho som i açò cal subratllar-ho”.

“La Comunitat Valenciana es sent orgullosa i agraïda – ha afirmat el conseller – per tindre l’oportunitat de liderar aquesta trobada i també per participar activament en ella a través de diferents entitats radicades en ella, entre les quals figuren universitats, centres tecnològics i d’innovació i la federació, que representa a totes les entitats locals de la Comunitat”.

Implicació de la Comunitat Valenciana als programes europeus

Durant la seua intervenció, el conseller d’Hisenda ha assenyalat que “a la Comunitat Valenciana estem totalment identificats amb els objectius del programa Interreg MED perquè creiem en la importància del creixement sostenible al Mediterrani mitjançant la promoció de pràctiques innovadores, l’ús sostenible dels recursos que tenim com l’energia, l’aigua o els recursos marins, i per supost, la integració social a través d’un enfocament territorial de la cooperació. Recordem que aquests objectius són similars als eixos del Govern valencià, que es van reunir al Pacte del Botànic”.

En el programa europeu de Cooperació Territorial Interreg MED participen 13 països amb regions costeres al Mediterrani. Concretament, Espanya està representada per sis comunitats d’aquest àmbit, que són Andalusia, Aragó, Balears, Múrcia i la Comunitat Valenciana, a més de Ceuta i Melilla. L’objectiu d’aquest programa és promoure el creixement sostenible a les regions de la conca mediterrània, i per això compta amb quatre eixos prioritaris: promoure les capacitats d’innovació per desenvolupar un creixement intel·ligent i sostenible, fomentar les estratègies de baixes emissions de carboni i eficiència energètica en territoris específics, la protecció i promoció dels recursos naturals i culturals del Mediterrani i la millora del governament mediterrani.

Per al foment d’aquests quatre eixos prioritaris, el programa compta amb un pressupost per al període 2014-2020 que ascendeix a 265 milions d’euros.

La trobada celebrada compta amb prop de 200 assitents entre els quals es troben representants dels 13 països que formen part d’aquest programa i representants també de projectes MED que s’estan desenvolupant en aquest periode. L’objectiu és compartir les seues experiències i coneixements adquirits, així com detectar problemes que puguen sorgir i buscar possibles solucions.

“Trobades com la que hui celebrem ens serveixen per assentar les bases i identificar temes transversals i comuns als països participants d’aquest programa, generant una dinàmica d’equip entre tots els participants. El nostre objectiu ha de ser reflexionar per actuar sobre les polítiques i que aquestes siguen més eficaces per a, amb els diners de tots, poder anar més enllà”, ha conclòs Soler.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + catorze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris