25n
25N
25N

Soler: "La innovació, el coneixement i la sostenibilitat ens permetran estar millor preparats davant els actuals reptes econòmics"

El conseller d’Hisenda ha inaugurat la jornada de balanç de la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic, en la qual participen totes les universitats públiques valencianes

Soler: "La innovació, el coneixement i la sostenibilitat ens permetran estar millor preparats davant els actuals reptes econòmics"
03/11/2020 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat durant la inauguració de la jornada en la qual s’ha presentat el balanç de la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic que “l’aposta per la innovació, el coneixement, l’obertura a l’exterior i la sostenibilitat ens permetrà estar millor preparats davant els grans reptes que afronta l’economia valenciana”.

Durant la seua intervenció, el conseller ha destacat la importància de comptar amb la participació de totes les universitats valencianes en el Pla d’Acció de Transformació del Model Econòmic a través de la Xarxa de Càtedres, i ha agraït la labor de coordinació que ha assumit enguany la Universitat Jaume I, així com la decisió de la Universitat Politècnica de València i la Universitat Miguel Hernández d’unir-se a la Xarxa.

L’acte celebrat aquest matí també ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica de Model Econòmic, María José Mira, i el director general de Model Econòmic, Finançament i Política Financera, Juan Pérez, així com dels directors de Càtedra de les diferents universitats, i els catedràtics de la Universitat de València, Rafael Doménech, i de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mas, que han participat com a ponents.

La Xarxa de Càtedres és estratègica per a superar la crisi

En el transcurs de l’acte, el conseller ha explicat que “la xarxa de càtedres realitza una labor estratègica en la superació de la crisi i la construcció del nou model econòmic, centrada en l’impuls de la formació, la investigació i la divulgació”. Així mateix, Soler ha destacat el treball dels equips investigadors que “participen en xarxa aprofitant al màxim els recursos, creant sinergies i transmetent coneixements, tot això en col·laboració amb la Generalitat”.

“El Pla d’Acció per a la Transformació del Model Econòmic valencià, identifica les nostres universitats, el seu prestigi internacional i els seus bons resultats en I+D com una de les fortaleses en l’estratègia de millora de la competitivitat”, ha assegurat el conseller. “Per això, -ha afegit- des de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es considera fonamental la col·laboració amb la Xarxa de Càtedres que orienta la seua activitat cap a aspectes que han de definir la transició del model”.

“En concret, es tracta d’aspectes com ara la digitalització; l’economia circular o els usos de l’energia i com aquests afecten els diferents sectors industrials en el marc del Pacte Verd Europeu cap a la descarbonització i la transició ecològica; les infraestructures, la connectivitat i el desenvolupament territorial o l’atenció a la innovació social i inclusiva”, ha detallat.

Per al conseller, “la generació de coneixement que ofereix la universitat és, per tant, una aportació imprescindible al procés de canvi de model orientat a la consecució dels objectius definits en el Pla de Transformació de Model Econòmic 2027, atés que contribueix a millorar definició de les polítiques públiques, actua en la transferència dels avanços de la societat civil i la modernització de l’economia, i acosta la universitat al nostre teixit empresarial”.

Finalment, Soler ha assegurat que “per a aconseguir aquests objectius, el pressupost de la Generalitat per a 2021 estableix les bases per a un nou inici en la reactivació econòmica i la cohesió social, que ens faça més resistents davant a futures crisis. En aquest context, més que mai, el treball en xarxa de les cinc universitats públiques valencianes és un recurs inestimable, per a això l’aportació de la Generalitat a la Xarxa serà de 210.000 euros per a l’any vinent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 10 =