25n
25N
25N

Soler destaca com una cosa inèdita" que un Consell "plural i en minoria" haja aprovat els quatre pressupostos

Soler destaca com una cosa inèdita" que un Consell "plural i en minoria" haja aprovat els quatre pressupostos
17/12/2018 -

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, s’ha felicitat aquest dilluns que un Consell “plural” haja aconseguit malgrat estar “minoria” tirar avant “dins del termini i en la forma escaient” els pressupostos de la Generalitat cada any de la legislatura, i s’ha referit a això com una circumstància “inèdita a Espanya”. S’ha pronunciat així en ser preguntat per la tramitació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve.

Per a Soler, el Consell dóna una “imatge d’estabilitat molt important” perquè “és el que necessita el país, en moments tan convulsos com els que estem vivint”, i ha argumentat que el Consell del Botànic està “donant una idea de contrast que s’ha de posar en valor”.

En atenció als mitjans al final de la reunió de la Junta de Govern de la Volta al Món a Vela, en la seu del Consell a Alacant, Soler ha afirmat que s’ha “canviat la imatge de la Comunitat Valenciana a Espanya”, en passar de “ser un referent en negatiu fa tres o quatre anys, ara estem en referent positiu”.

En aqueix sentit, ha manifestat: “A Europa occidental, en aquests moments, hi ha dos exemples que es posen: el govern portugués i el govern valencià, com a governs plurals, progressistes i que doten d’estabilitat, que compleixen amb la llei d’estabilitat pressupostària i que són capaces de tirar avant projectes i accions de govern clarament al servei de la majoria”.

Preguntat sobre quan es portara a les Corts el projecte de pressupostos per a la seua aprovació, Vicent Soler ha al·legat que s’ha plantejat “un element nou” amb la superposició del debat de la reforma de l’Estatut d’Autonomia en el Congrés dels Diputats. En aqueix sentit, fonts de la Generalitat han apuntat que es remenen els dies divendres 21 i dissabte 22.

AMB PGE, “MÉS FÀCIL”

Qüestionat a prop de la possibilitat que no hi haja Pressuposats Generals de l’Estat (PGE) i la seua incidència sobre els autonòmics, Vicent Soler ha argumentat que si s’aproven els estatals “tot serà més fàcil”.

“No solament per a la Generalitat i per a aqueixes partides que hem posat com a deutes de l’Estat amb nosaltres, i que si no hi ha pressupostos hauran d’aconseguir-se amb accions extrapressupostàries, més complicades, sinó també per a coses com el compromís del president Pedro Sánchez amb el president Ximo Puig per a repartir les inversions de les infraestructures d’acord amb el pes poblacional; som el 10%”, ha manifestat.

En aqueix sentit, s’ha referit a les comarques alacantines com “possiblement l’espai on les infraestructures estatals és on estan en pitjor situació heretada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 19 =

CCCC
torrent