25n
25N
25N

Vicent Soler: 'Ja va sent hora de posar fi al que mai va haver de tenir principi, la pèrdua d'autonomia financera de les comunitats'

Vicent Soler: 'Ja va sent hora de posar fi al que mai va haver de tenir principi, la pèrdua d'autonomia financera de les comunitats'
04/10/2018 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat aquest dijous que “ja va sent hora de posar fi al que mai va haver de tenir principi”, en referència a la situació actual en la qual “unes administracions públiques amb autonomia per a elaborar els seus pressupostos i manejar les seues finances, resulten intervingudes ‘de facto’ perquè el seu accés als mercats comprats financers resulta inviable”.

“Estem en el moment de rescatar a l’estat del benestar i per a açò les comunitats autònomes necessiten un marc financer realista, estable i previsible en el qual les seues perspectives d’ingressos i compromisos de despesa s’equilibren”, ha afirmat Soler.

“Necessitem un sistema de finançament que faça possible que la solidaritat, constitucionalment reconeguda, iguale la capacitat de les administracions territorials per a garantir un nivell igual de serveis públics bàsics als ciutadans, independentment del lloc en el qual residisquen”, ha continuat Soler.

El conseller d’Hisenda ha realitzat aquestes manifestacions durant la inauguració de les Jornades sobre Política Financera organitzades pel BBVA que tenen lloc aquest dijous i divendres a València, una trobada en el qual participen també el secretari general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d’Hisenda, Diego Martínez; el director de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE) i expert de la Comunitat Valenciana, Francisco Pérez; així com representants de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), del Banc d’Espanya, de la fundació Analistes Financers Internacionals (AFI) i del BBVA, entre altres.

En la seua intervenció, Vicent Soler ha defensat “la necessitat de redistribuir els ingressos globals de l’Estat entre les diferents administracions que els integren, segons les despeses que competisca realitzar a cadascuna”. En aquest punt ha recordat que les comunitats autònomes suporten “en aquests moments tres dels quatre pilars de l’estat del benestar: la sanitat, l’educació i els serveis socials”.

Soler: “Ja s’ha iniciat al debat polític sobre el canvi del model”

“Aquests temes han sigut objecte de debat i de propostes en el Comité Tècnic Permanent que ha treballat per a concretar la proposta del nou Sistema de Finançament Autonòmic i sotmetre-la al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF)”. Sobre aquest tema, Vicent Soler ha subratllat que “ja s’ha posat a la feina el Grup de Decisió i s’ha iniciat el debat polític previ a la fixació de postura en el CPFF”.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha destacat també els treballs duts a terme per la Comissió d’Experts en Finançament Autonòmic, en la qual ha participat per part de la Comunitat Valenciana, el professor Francisco Pérez, a qui Soler ha expressat, “una vegada més, l’agraïment del Consell i de totes les parts representades en aquesta Comissió pel seu brillant treball en ella”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020