caixa popular

Soler considera “gravíssima deslleialtat” del Ministeri d'Hisenda després de la reunió amb Bonig

Soler considera “gravíssima deslleialtat” del Ministeri d'Hisenda després de la reunió amb Bonig
14/11/2017 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha denunciat la “gravíssima deslleialtat” del Ministeri d’Hisenda i ho ha acusat d'”intentar enganyar” als valencians en anunciar” préstecs que haurem de retornar amb interessos, en comptes de drets“, que és “pel que el poble valencià es manifestarà dissabte que ve”. “Ens manifestarem per un finançament just, no per préstecs, que és amb el que alguns s’acontenten”, ha afegit Soler.

“No tinc paraules per a qualificar l’ocorregut hui a Madrid, quan el Ministeri d’Hisenda ha sigut capaç de dir-li a la líder de l’oposició i no al Govern Valencià que tenim FLA extraordinari”, ha manifestat Soler, per a afegir: “Un FLA extraordinari que arriba quan li dóna la gana al ministeri, quan li interessa al senyor ministre i al PP, fent ús dels seus interessos partidistes, en aquest cas, per a intentar minimitzar l’impacte que puga tenir la manifestació del dissabte”.

“Tot açò -ha afegit- deixant de costat els interessos de les nostres empreses i de les nostres famílies, que no han pogut ni tan sols tenir en compte una planificació dels seus ingressos”. El ministeri s’ha saltat tots els llits administratius -la mesura encara no està aprovada i no ho estarà fins al dijous, quan es reunisca la CDGAE- i institucionals. El que havia d’haver fet és comunicar-ho primer a les comunitats perquè aquestes puguen fer la seua previsió de Tresoreria en benefici de les empreses i les persones, però no els importa el dany que fan als valencians.

Plou sobre mullat

Soler ha recalcat, que “en realitat s’ha parlat d’uns préstecs i no dels drets que els valencians tenim d’un finançament just”. El conseller ha afegit que, una vegada més, plou sobre mullat, perquè ho ha fet en altres moments, quan s’acostaven les eleccions, ara ho fa quan s’acosta una gran manifestació”.

“És hora de denunciar aquest ús patrimonialista que el PP fa de les institucions. En aquest cas, és més greu encara el que ha fet el ministeri que el que ha fet la senyora Bonig, que ha fet el ridícul fent de portaveu d’un ministeri quan ella no és membre de cap govern, ni menys encara portaveu del Govern d’Espanya”.

Els 184,8 milions és el que quedava pendent del FLA extraordinari com a conseqüència de la desviació del dèficit de 2016, una desviació que es va originar a causa de la situació d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. El FLA extraordinari havia d’haver arribat al juliol i no s’ha completat fins a aquesta setmana, cinc mesos després. I en tot cas és uns diners que els valencians hauran de retornar amb interessos al Govern. Reivindiquem el mateix que tenen uns altres, finançament i drets que no han de retornar, i no crèdits a retornar.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 18 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios