Vithas Valencia 9 de Octubre forma a alumnes del Col·legi Santa Magdalena Sofía en maniobres de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis

Guardar

Tallers de primers auxilis de Vithas
Tallers de primers auxilis de Vithas

L'Hospital Vithas Valencia 9 de Octubre ha impartit una Aula Salut Col·legis de reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP) en el Col·legi Santa Magdalena Sofía, amb la participació del doctor Ignacio Sánchez Lázaro, responsable de la Unitat de Cardiologia i Paula Castells, directora d'Infermeria que al costat de personal del seu equip d'infermeria han instruït als alumnes de 4t i 6é de primària en maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Tal com explica el doctor Sánchez Lázaro, "aprendre a reconéixer una situació d'emergència i a demanar ajuda al 112 pot marcar la diferència entre la vida i la mort. Davant esta realitat, realitzar formacions en els col·legis per a ensenyar a identificar l'emergència i actuar en conseqüència en una iniciativa que salva vides".

Este taller teoricopràctic s'ha impartit a 50 alumnes de 9 i 11 anys amb l'objectiu que adquirisquen conceptes bàsics sobre com actuar en el cas de parada cardiorespiratòria, i conéixer el mètode PAS (protegir, avisar i socórrer) en cas d'accident.

Paula Castell, directora d'Infermeria de l'hospital ha subratllat que "el nostre objectiu amb este taller és ensenyar als alumnes què fer si ens trobem davant una situació d'emergència. És fonamental que els ciutadans aprenguen com actuar davant una parada cardiorespiratòria ja que el temps fins que arriben els serveis sanitaris és clau per a salvar una vida. Cada minut compte", afirma l'especialista.

La parada cardiorespiratòria (PCR) continua sent un problema de gran magnitud tant a Espanya com a nivell mundial. Segons el Consell Espanyol de Reanimació Cardiopulmonar (CERCP) es produïxen 1.000 morts al dia per parada cardíaca a Europa, i 100 morts per dia a Espanya. Les estadístiques de mortalitat indiquen que les malalties cardiovasculars, tant els infarts de miocardi com els accidents cervell vasculars, constituïxen la primera causa de mort en el món.

"Està demostrat que, sense desfibril·lador ni formació bàsica de la població, només s'aconsegueix la supervivència en un 6% dels casos. En canvi, quan es fa ús de desfibril·ladors semiautomàtics i es forma als ciutadans, el nombre de supervivents augmenta a un 20%", afirma la directora d'Infermeria de Vithas Valencia 9 de Octubre, qui també coordina la formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) dels voluntaris de la Mitja Marató i la Marató València amb l'objectiu que puguen detectar i iniciar l'atenció precoç davant situacions d'emergència dels corredors.

Esta iniciativa s'emmarca en el projecte Aula Salut Col·legis, un programa educatiu desenvolupat per Vithas i dirigit a col·legis, instituts i centres d'FP per a formar a xiquets i adolescents en autocura, hàbits saludables i primers auxilis. Per a ampliar informació sobre el programa o sol·licitar la realització d'un taller en el teu centre educatiu, consulta aquest enllaç.

Sobre Vithas

El grup Vithas està integrat per 20 hospitals i 39 centres mèdics i assistencials distribuïts per 14 províncies. Els 12.600 professionals que conformen Vithas ho han convertit en un dels líders de la sanitat espanyola. A més, el grup integra a la Fundació Vithas, Vithas Xarxa Diagnòstica i la central de compres PlazaSalud.

Vithas, recolzada pel grup Goodgrower, fonamenta la seua estratègia corporativa en la qualitat assistencial acreditada, l'experiència pacient, la investigació i la innovació i el compromís social i mediambiental.

Destacats