Societat

‘Valencians al món’ es desplaça al continent asiàtic per a ensenyar-nos un Japó mil·lenari

1 minut

Alfonso Arbona, veí de València, al Japó

Aquest dimecres 13 de desembre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb la reportera Cristina Orts, al Japó mil·lenari i farà un recorregut a través del temps per tal de commemorar la profunda herència cultural i espiritual del país. El programa posarà de manifest, així doncs, que cada destinació que s'hi explora condueix més profundament cap a la riquesa de la història i el teixit cultural d'aquesta extraordinària nació.

Luis de Diego, veí d’Alacant, fa sis anys que viu al Japó. Luis els citarà a Asakusa, barri on se celebra el Sanja Matsuri. Aquest festival se celebra el tercer cap de setmana de maig, dura tres dies i rep fins a dos milions de persones a l’any. Després, es desplaçaran fins a Yae, un establiment de lloguer de quimonos on es vestiran a l'estil dels japonesos i japoneses, i tornaran a Asakusa, on reviuran una tradició mil·lenària: la cerimònia del te. A continuació, visitaran Akihabara, on el nostre valencià treballa com a agent immobiliari i ajuda gent estrangera a trobar lloguer a Tòquio. Aprofitant l'ocasió, Luis els ensenyarà un pis. Per últim, acabaran a Asakusa, novament, on es troba el Palau Imperial. Allí, Luis ens presentarà la família.

Álvaro Costa, veí d’Oriola (Baix Segura), fa set anys que viu al Japó. Els esperarà a l’estació de Tòquio, on agafaran el famós tren bala per a visitar la ciutat de Kyoto. Es quedaran a dormir a Matsumoto Ryokan, un autèntic hotel japonés. Visitaran, més tard, Fushimi Inari-Taisha, un temple dedicat a Inari, la deïtat xintoista de l’arròs, l’agricultura i la fertilitat. Allí, al temple, coneixeran la parella d'Álvaro. Cristina, la reportera d’aquest programa, es vestirà de maiko i, per a recordar aquesta meravellosa experiència, es farà una sessió de fotos. Al final, acabaran a Nara, una ciutat on consideren que els cérvols són missatgers dels déus xintoistes.

Alfonso Arbona, veí de València, fa huit anys que viu al Japó. Amb ell, visitaran Senso-ji, el temple budista més antic de Tòquio i un dels més importants del país. El temple està dedicat a Kannon, la deessa budista de la misericòrdia. Després, visitaran l’estació de Tòquio, on faran parada per a menjar ramen. Al Japó, hi ha més de trenta varietats regionals d'aquest plat. En acabar, s’acomiadaran al barri de Nihonbashi Honcho, on aniran el lloc de treball d'Alfonso, a Axelspace, i on els contarà algunes curiositats sobre la seua tasca.

Pablo Piñero, veí de Quart de Poblet (Horta Sud), fa cinc anys i mig que viu al Japó. Pablo els esperarà al lloc de treball, el Park Hotel Tokyo, i els ensenyarà una de les habitacions de l'hostatge. Després, passejaran pels carrers de Ryogoku, el barri dedicat a l'esport del sumo. Faran parada al restaurant Chanko Tomoegata, on menjaran els mateixos plats que els lluitadors de sumo. I, per a acabar, aniran a Akabane, on faran un tast de les principals tapes japoneses.

Jacob Mocholí, veí d’Alzira (Ribera Alta), fa dos anys que viu al Japó. Jacob els esperarà al santuari de Meiji, un espai dedicat al primer emperador modern i la seua dona, l’emperador Meiji i l’emperadriu Shoken. Més tard, visitaran el barri coreà per excel·lència de Tòquio: Shin-Okubo. Després, visitaran Ueno, un dels cinc parcs més antics del Japó. Allí, descobriran que la flor del cirerer és el símbol i la flor nacional del país. Finalment, i per a acabar l'estada al Japó de la millor manera, aprofitaran per a viure una experiència única a Ninja Samurai Tokyo: descobrint el món dels ninges i entrenant amb ells.

Secrets i curiositats dels guerrers japonesos: ninges i samurais

El Japó té una ampla història de ninges i samurais i en són moltes, les curiositats fascinants que els envolten. Els ninges, coneguts com a shinobi, van sorgir durant el període Sengoku en qualitat d'experts en la guerra de guerrilles i espionatge, sovint ocultant-se amb roba discreta i utilitzant armes enginyoses, com ara les estreles ninja i les fulles kunai.

Els samurais, per altra banda, seguien l'estricte codi d'honor budista, i portaven les llegendàries catanes i armadures elaborades. Van viure el moment d'apogeu durant les intenses guerres civils del període Sengoku. El declivi dels samurais va arribar amb la modernització iniciada per la Restauració Meiji. Tots dos grups són part integral de l'herència cultural del Japó i el seu llegat continua fascinant el món sencer.

Etiquetes: