Societat

València llança la iniciativa "Formosíssima" per a prevenir la violència masclista entre els adolescents

El projecte, creat per la Diputació de València, utilitzarà la música i la dansa per a reforçar el missatge

1 minut

Presentació de la iniciativa "Formosíssima"

La Diputació de València ha presentat aquest divendres el projecte artístic i educatiu "Formosíssima", una iniciativa destinada a tractar de manera específica una realitat que viu en l'actualitat el món adolescent: la violència masclista. El seu objectiu és fer reflexionar sobre les diferents expressions de l'amor de l'adolescència per a prevenir aquest tipus de violència, tal com ha assegurat la diputada autonòmica Rosa Peris en la presentació del projecte, al costat de la diputada d'Educació Empar Folgado, la diputada d'Igualtat, Eli García i el coreògraf i director escènic, Joan Crespo.

Aquest projecte té la finalitat de visibilitzar les relacions i conflictes que porten a aquestes situacions. Per a això, es farà una proposta musical juntament amb un documental protagonitzat per joves anomenat "Estime que t'estime".

Cartell de "Formosíssima"

"És una iniciativa reivindicativa, compromesa i educativa que busca ajudar els adolescents a visibilitzar el que està passant dins de les aules. Cal evitar que es propaguen les relacions tòxiques i per això cal atorgar-los les eines necessàries perquè tinguen bones relacions", ha assegurat la diputada Folgado.

Eli García ha volgut donar importància a l'educació en matèria d'igualtat, donant valor a l'educació afectiu sexual per a contrarestar la imatge de violència cap a la dona que transmet la pornografia. "Els que treballem en el sector educatiu sabem que existeix violència de gènere en menors d'edat, i per desgràcia va en augment", ha afegit la diputada.

La iniciativa ha tingut molt present el com arribarà el missatge als joves, i per això ha decidit innovar: Joan Crespo, el director escènic, ha volgut incorporar la dansa, el cant i la música "per a posar en escena una temàtica tan dura com aquesta, amb l'objectiu que els joves que vegen l'espectacle visualitzen a través del cos i l'expressió corporal aquesta problemàtica de la societat".

Aquesta iniciativa compta amb cinc espectacles escènics que es realitzaran en cinc municipis: València, Xàtiva, Alzira, Torrent i Almussafes. A més, es repartirà una guia didàctica en els centres educatius com a recursos pedagògics per a prevenir aquest problema social.