El conegut zoològic valencià torna a estar en el punt de referència. En aquesta ocasió, el Bioparc de València rep a dues de les tres espècies de tortugues més grans del món.
Una magnífica notícia que ha redimensionat, una vegada més, l'abast d'aquest emblemàtic lloc en la capital del Túria. De la mateixa manera, l'estabilitat de les temperatures més temperades ha possibilitat que l'equip tècnic del Bioparc de València haja pogut traslladar a dues espècies amb un alt valor dins del planeta animal.
Ho tenen precisament perquè les dues tortugues, la gegant d'Aldabra i la tortuga d'espolons africana, formen la segona i tercera espècie de tortuga més gran sobre la faç de la Terra, sent la de les Galápagos la primera. Aquesta característica ha provocat que la seua cura i benestar haja estat conservat durant tot moment. Encara més, des de novembre del 2022 han estat en recintes interiors i amb calefacció per a protegir-les del fred.
Es deu preservar la seua salut en tot moment, més encara si tenim en compte que ambdues espècies es troben en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) que les inclou en perill d'extinció.
Característiques de les esmentades tortugues
D'una banda, tenim la tortuga d'espolons africana (Centrochelys sulcata). Es tracta de la tercera major tortuga terrestre del món i la més gran de les continentals. Déu n'hi do. En èpoques de séquia i a la nit s'enterra en caus subterranis per a protegir-se de les condicions extremes del seu hàbitat. Segueix un protocol d'"hibernació", com és el cas de la d'Aldabra (Aldabrachelys gigantea).
En aquesta ocasió, aquesta tortuga posseeix unes qualitats singulars de longevitat i grandària que fins i tot han sigut motiu d'un estudi que ha conclòs amb què tenen diferents variants genètiques relacionades amb el metabolisme i el sistema immune. Són molt voraços i consumeixen més de 3k d'aliment diari, per la qual cosa la seua dieta ha d'estar estrictament moderada i cuideu amb tal de conservar la seua salut.
Ambdues espècies comparteixen qualitats com el volum i el pes, així com també la seua baixa sensibilitat a les temperatures més fredes. Per això, l'equip veterinari i de protocol és fonamental per a, almenys, dues vegades a l'any verificar l'absència de paràsits i bacteris.
Sens dubte, una notícia positiva per a tots aquells amants del món animal (i els que no també per descomptat) que tinguen curiositat i interés a veure de prop a dues de les espècies de tortugues més "cotitzades" del planeta.