Set de cada huit famílies nombroses té dificultats per a portar una alimentació saludable a la Comunitat Valenciana

És una de les conclusions de la I Radiografia de les Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana de l'associació FANUCOVA

Guardar

Imatge d'una hamburguesa. Font: Unsplash
Imatge d'una hamburguesa. Font: Unsplash

La majoria de les famílies nombroses valencianes té dificultats econòmiques per a portar una alimentació saludable, segons la I Radiografia de les Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana. En concret, i segons l'informe que ha presentat aquest dimarts l'associació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana (FANUCOVA), set de cada huit famílies té dificultats econòmiques per a garantir una correcta alimentació als seus membres. Aquesta realitat s'agreuja amb les famílies més joves, on quasi un 90 % de les enquestades "accepten ser les més afectades per aquest factor". Dins de la regió es troben escenaris diferents en cada província, on Castelló resulta ser la menys colpejada i València la que pitjor resultat obté.

L'estudi, basat en 966 famílies i subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, també mostra a les famílies nombroses valencianes com a solidàries, ja que, segons el mateix, Un 83,5 % ha donat roba a ONGs i un 51 % ha realitzat aportacions econòmiques. Alguna cosa que, a més, és vist pels progenitors com una forma de fomentar en els xiquets valores com l'empatia. En l'informe, també s'ha detallat que una mica més de dos de cada tres famílies nombroses (67,5 %) viu amb menys de 2.500 euros al mes, és a dir, menys de 500 euros per càpita.

Presentació de l'informe I Radiografia de les Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana
Presentació de l'informe I Radiografia de les Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a les famílies nombroses valencianes

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han tingut un gran protagonisme en aquest informe de l'associació FANUCOVA, ja que s'ha preguntat a les famílies nombroses valencianes pel seu coneixement i percepció dels mateixos. Un d'aquests objectius, el qual és clau quan parlem de famílies nombroses, és l'educació, en la qual les famílies nombroses exposen que la igualtat entre homes i dones, la tolerància i el respecte cap a persones amb opinions diferents són alguns dels valors més integrats per a l'educació dels seus fills.

La mobilitat és un altre dels objectius de desenvolupament sostenible, aspect al que es ha exposat que més de la meitat dels enquestats utilitza el cotxe com a vehicle de transport, 53,1 % enfront del 12,1 % que recorre al transport públic. Els resultats també indiquen que hi ha hagut un canvi en la consciència ecològica en les famílies, potenciant les mesures d'estalvi com l'estalvi de llum i aigua. En tots dos casos, més d'un 97 % dels progenitors fomenta en els seus fills un consum responsable d'aquests recursos, a més de que més d'un 75 % d'aquestes famílies reciclen en les seues llars.

Destacats