La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha explicat que "la Conselleria inclourà en el registre de les Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte molts altres que fins ara no s'estaven registrant, perquè la nostra prioritat és garantir l'assistència i protecció a totes i cadascuna de les víctimes".
D'esta manera, s'ampliarà l'atenció a delictes com a amenaces i assetjament en l'àmbit laboral, delictes informàtics com el phishing o el ciberassetjament, delictes contra discapacitats o per motius religiosos, delictes de tràfic i explotació sexual, "bullying" i "cyberbullying", delictes contra la integritat física, delictes contra el patrimoni o l'ocupació il·legal d'habitatges.
La consellera ha visitat l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delicte a Llíria, "per a visibilitzar i donar a conéixer que la Generalitat posa a la disposició de tots els ciutadans una xarxa d'oficines en el cas que siguen víctimes per qualsevol classe de delicte. No sols assistència lletrada, sinó també psicològica i social. Considerem important col·locar a la víctima de la violència en el centre del sistema, aplicar l'Estatut de la Víctima, siga qui siga la víctima: dona, home, jove o major".
La titular de Justícia i Interior també s'ha reunit amb representants de la Guàrdia Civil per a intensificar la col·laboració perquè per a "protegir a totes les víctimes necessitem coordinar-nos amb la Guàrdia Civil i amb la Policia Nacional. Per això, els hem sol·licitat que ens remeten tots els casos de delictes en els diferents partits judicials, per a poder ajudar a totes les víctimes, i no sols els casos de violència sobre la dona, com es feia fins ara", ha destacat la titular de Justícia i Interior.
La titular de Justícia i Interior ha manifestat que la conselleria està impulsant nous protocols d'actuació i realitzant millores en les aplicacions per a adaptar alguns delictes a les noves tipificacions del Codi Penal, afegir altres delictes nous o que en els últims temps estan cobrant major rellevància, i per a poder oferir dades de l'evolució de l'atenció des de la Xarxa d'OAVD de la Conselleria de Justícia.
Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte
La Generalitat compta amb 37 Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte que tenen com a objectiu general prestar una assistència integral, coordinada i especialitzada a les víctimes a conseqüència del delicte i donar resposta a les necessitats específiques en l'àmbit jurídic, psicològic i social. Estes oficines atenen temes com l'assetjament escolar, l'assetjament laboral, la violència de fills a pares o la violència sobre la dona.
Les OAVD són un servici públic i gratuït al qual poden accedir els ciutadans bé per iniciativa pròpia, o a través de tercers com a Fiscalia, altres òrgans judicials, la Policia o la Guàrdia Civil.
Els servicis que oferixen inclouen la preparació, assistència i acompanyament a juí; una primera atenció psicosocial; informació i orientació sobre els recursos que la Comunitat posa a la seua disposició, i la possible derivació a altres espais especialitzats quan siga procedent.
També realitzen la coordinació amb altres institucions; el seguiment i informació de la situació processal de la víctima; i la intervenció –psicològica, social o de crisi– amb afectats per delictes violents.
L'OAVD de Llíria dona servici als habitants dels municipis del seu Partit judicial: Ademuz, Alcublas, Alpuente, Andilla, Llaures d'Alpuente, Benagéber, Benaguasil, Benissanó, Bétera, Bugarra, Calles, Casas Altas, Casas Bajas, Casinos, Castieilfabib, Chelva, Chulilla, Domeño, L'Eliana, Gátova, Gestalgar, Higueruelas, Llíria, Loriguilla, Losa del Obispo, Marines, Nàquera, Olocau, Pedralba, La Pobla de Vallbona, Puebla de San Miguel, Riba-roja de Túria, Serra, Sot de Chera, Titaguas, Torrebaja, Tuejar, Vallanca, Vilamarxant, Villar del Arzobispo i La Yesa.