Mas: "La futura Llei valenciana de famílies posarà en valor la diversitat familiar de la societat actual garantint la igualtat de condicions"

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei Valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat que la futura Llei valenciana de famílies "suposarà per a la Comunitat Valenciana posar en valor la diversitat familiar que existeix ara en la nostra societat, des de les famílies monoparentals a les nombroses, les que tenen dos pares, dues mares o un pare i una mare".

En aquest sentit, Aitana Mas ha assenyalat que es tracta de "posar en igualtat de condicions a totes aquestes famílies, que busquen tindre un encaix transversal en qüestions de consum, d'educació, cultura, sanitat, etc".

Mas ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Ple del Consell que hui s'ha celebrat a Crevillent, en el qual s'ha aprovat l'avantprojecte de Llei Valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies que, ha assenyalat, s'espera puga ser aprovat per les Corts com a llei abans que finalitze la legislatura.

La vicepresidenta ha explicat que Consell vol donar rang de llei al "reconeixement de la diversitat familiar i l'aplicació de polítiques integrals de suport a les famílies i a les persones que les componguen que s'han fet aquests anys, com a mitjà de millora del seu benestar social, qualitat de vida i accés als recursos existents".

Amb això es pretén "garantir els drets de totes les realitats familiars i la diversitat de famílies i proporcionant el reconeixement que mereix la pluralitat i la diversitat familiar, com un espai clau de socialització i convivència".

En aquest sentit, ha assenyalat que l'avantprojecte aprovat hui "reconeix la importància de les famílies en la nostra societat i la importància que la ciutadania puga triar el projecte familiar desitjat. Així mateix, impulsa polítiques de redistribució de la riquesa en la seua dimensió més amplia, des de l'econòmica a la relacionada amb els usos del temps; reconeix els drets de les famílies i impulsa polítiques de representativitat i codecisió en la política general de la Generalitat en matèria familiar".

El text aprovat hui s'estructura en quatre pilars fonamentals: el reconeixement de la diversitat familiar; la protecció a la maternitat i paternitat lliure i responsable i l'avanç en la corresponsabilitat; la millora del benestar i qualitat de vida de les famílies en situació de vulnerabilitat i la garantia dels drets de les famílies en l'àmbit de l'educació, la sanitat, l'habitatge la cultura o el consum.

Conciliació i corresponsabilitat

Entre els pilars fonamentals d'aquesta norma, la vicepresidenta ha posat l'accent principalment en l'impuls a mesures dirigides a afavorir la conciliació de la vida familiar i professional així com a la corresponsabilitat, que "continua sent una assignatura pendent en la nostra societat, on les dones continuen sostenint la major part de les tasques de criança i cures".

"Vivim uns temps en què tots i totes correm per a arribar a fer tot el que volem fer, per a poder treballar totes les hores que hem de treballar i després conciliar amb els nostres fills i filles. Amb aquesta llei posem l'atenció precisament en aquests aspectes", ha apuntat.

En aqueix sentit ha assenyalat que poder "donar incentius a les empreses que tinguen en consideració aquestes qüestions o impulsar la jornada de 32 hores setmanals rebent la mateixa remuneració són mesures que poden afavorir que tots i totes puguem gaudir com ens agradaria dels nostres fills i filles".

Per a combatre les dificultats per a l'aconseguir la conciliació professional, personal i familiar l'avantprojecte de llei aprovat hui proposa, a més de la jornada de 32 hores, l'impuls de campanyes de sensibilització dirigides a les empreses, a fi que apliquen mesures de conciliació.

En l'àmbit de funció pública proposa, a més, diverses mesures respecte a la jornada de treball i els permisos i el foment accions positives per a la implicació d'homes i dones en la corresponsabilitat familiar.

Altres mesures són la promoció, en col·laboració amb les entitats locals, de serveis de cura professional de qualitat de xiquetes, xiquets i adolescents, la posada en marxa i manteniment de centres cívics amb perspectiva sociocomunitària, familiar, de solidaritat generacional i de gènere.

Així mateix, es recull la garantia a les famílies de l'accés al sistema de prestacions econòmiques per a secundar econòmicament la labor que la persona cuidadora desenvolupa en l'entorn familiar i aconseguir la permanència de les persones en situació de dependència en el seu nucli convivencial d'origen.

Arxivat a:

Destacats