Més de 500 co-expositors i un espai immersiu 360 graus amb imatges i aromes de diferents destins de la Comunitat Valenciana. Aquesta és la proposta amb la qual Turisme es presentarà en l'edició de 2023 de Fitur, la Fira de Turisme Internacional que acull Madrid del 18 al 22 de gener.
Una de les cites més importants que reuneix les principals propostes del sector turístic i que serveix d'aparador per a mostrar els atractius turístics de la terra valenciana.
Turisme Comunitat Valenciana disposarà d'un estand lluminós, ampli, d'inspiració mediterrània, que juga amb la llum del Mare Nostrum en tres moments del dia: començar el dia, migdia i capvespre, canviant les tonalitats i il·luminació de tot l'estand per a correspondre amb eixos moments.
Es tracta d'una proposta immersiva que aposta per la tecnologia per a intentar traslladar al visitant a destins com Benidorm, Serra Mariola, Morella, Peníscola, l'Albufera o la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, gràcies a set grans pantalles de quatre metres d'altura repartides per l'estand i un espai immersiu 360 graus en el qual es projectaran imatges i aromes lligats al paisatge i la gastronomia de la Comunitat Valenciana.
Al costat de Fitur, la Comunitat Valenciana realitzarà aquest any més de 200 actuacions promocionals, entre elles la participació en 50 fires i certàmens turístics en deu països diferents. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destacava que aquestes xifres suposen "un increment del 43%" respecte a les fires a les quals la Comunitat Valenciana va assistir en 2022, cobrint a més "mercats clau que suposen més d'un 95% de la nostra demanda".
Un Fitur molt professional i bolcat en el producte
En aquesta edició, l'estand de la Comunitat Valenciana registrarà un rècord de participació, amb més de 500 co-expositors, entre empreses, entitats del sector, municipis i marques presents en l'estand, que inclou com a novetat, a Elx com a nova marca turística que disposarà del seu espai diferenciat. Està previst que el dia de la Comunitat Valenciana en Fitur se celebre el dijous 19 de gener.
Així mateix, es desenvoluparan més de 150 activitats en els cinc dies de fira, com a presentacions, xarrades, showcookings, tastos i altres actuacions destinades als professionals i al públic visitant; al que se sumaran més de 3.000 trobades i reunions entre empreses. "Esperem un Fitur molt professional i bolcat en el producte, gràcies a la gran resposta del sector, que és gent que arrisca, els que més prompte s'han alçat en la pandèmia", ha especificat Colomer.
Segons ha assenyalat el secretari autonòmic, la Comunitat Valenciana es presenta en aquesta edició de Fitur, la 43, com "un destí mediterrani, sostenible i accessible, que ha incorporat la tecnologia i la digitalització en la seua oferta i que oferirà experiències diverses per a tota mena de públic".
Colomer també ha assenyalat que "enguany en Fitur es donarà valor a la promoció l'any Sorolla", un gran ambaixador de la nostra terra que capta l'interés d'un gran nombre de visitants. Ha destacat les obres i la reputació de l'artista, i qualifica d'"una aliança excepcional" la unió de Sorolla i Turisme.
Reforç de l'oferta turística experiencial
En aquesta ocasió, a més de la gran presència de marques i destinacions turístiques, Turisme CV ha apostat decididament pel producte, amb una destacada presència del programa Creaturisme, d'impuls de l'oferta turística especialitzada i de base experiencial. Un programa que agrupa ja més de 1.100 empreses en les seues quatre línies d'actuació: Mediterrani Cultural, Rutes Culturals, Actiu-Esportiu i Natural-Rural.
L'objectiu és promoure Creaturisme entre els professionals turístics i que el visitant conega de primera mà la diversitat de l'oferta turística experiencial que ofereix la Comunitat Valenciana.
Destaca a més la gran participació d'empreses tecnològiques, amb què disposaran del seu propi espai en l'estand, igual que els festivals. La Comunitat també serà present amb espai propis en Fitur SCREEN, dedicada al turisme cinematogràfic, i en Fitur LGBTI+, amb l'oferta destinada a aquest segment.
Distribució d'espais
Els més de 2.000 metres d'estand estan dividits en tres grans illes i dos annexos. L'illa 1 i els dos annexos, estan dedicades a les destinacions turístiques, amb espais propis per a les diferents marques turístiques de la Comunitat: Castelló Mediterrani, Costa Blanca, València Turisme, Benidorm i Visit València, Alacant i Elx. Les marques provincials acullen al seu torn a un gran nombre de municipis de la Comunitat Valenciana en els seus respectius espais.
L'illa 2, destinada a les empreses i al producte, acollirà a més de 200 empreses, moltes d'elles associades al programa Creaturisme, en un espai en el qual seran presents les diferents tipologies de producte, així com associacions i empreses turístiques de tota mena: agències receptives, allotjament, oferta complementària i associacions. Durant el cap de setmana, aquesta zona es reconvertirà en un espai on enguany es reprendran les activitats ludicoculturals.
L'illa 3, la zona de les experiències, inclourà una gran plaça central en l'escenari de la qual tindran lloc diverses presentacions i actuacions, així com dos espais destinats a les experiències gastronòmiques, amb cuina en directe i tastos de vi. L'annex a aquesta illa inclourà l'espai immersiu 360 graus i la zona destinada a empreses tecnològiques.
Com en anys anteriors, l'estand de la Comunitat Valenciana se situarà en el pavelló 7 d'Ifema, amb 2.050 metres quadrats. El disseny, la construcció i muntatge d'aquest, ha sigut adjudicat a l'empresa valenciana Tars Design From I To C SL, per un import total de 789.307,20 euros (IVA inclòs).
Es tracta d'un estand firal adaptable, que a més de Fitur està plantejat per a la presentació de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en altres 10 certàmens nacionals i internacionals al llarg d'enguany.