Societat

Labora impulsa la formació i incorporació laboral de 99 dones víctimes de tràfic, explotació sexual i violència de gènere

1 minut

Programa de formació de Labora

Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, a través de l'associació Alanna, atendrà 99 dones víctimes de tràfic, explotació sexual o violència de gènere, mitjançant un programa d'inserció sociolaboral l'objectiu de la qual és aconseguir la seua formació integral i incorporació laboral.

En 2022, 49 de les dones que han participat en aquestes actuacions han aconseguit aconseguir la fase de formació amb contractació laboral. El pròxim any 2023 aquesta iniciativa es renova amb l'atenció a la resta de dones que completaran el programa.

Aquest programa estableix ajudes a la participació, en forma de beques, per a facilitar la conciliació d'aquestes dones, de manera que puguen compatibilitzar la seua assistència a les diferents accions formatives amb l'atenció de les seues obligacions familiars. Aquestes ajudes ascendeixen en la fase prèvia a 3.000 euros, repartits en 500 euros al mes durant sis mesos.

A continuació, durant la fase de formació amb compromís de contractació, la quantitat és de 5.760 euros, dividits en 960 euros durant sis mesos.

De la mateixa manera, les empreses participants en aquest programa d'atenció a dones víctimes de tràfic, explotació sexual o violència de gènere, reben una ajuda per al foment d'ocupació que ascendeix a 1.500 euros per dona contractada.

D'aquesta manera, el cost total de cada itinerari aconsegueix els 20.000 euros per dona participant. Aquestes ajudes compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons extraordinaris del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Conveni de Labora amb Alanna

Labora va subscriure un conveni amb Alanna amb l'objectiu de posar en marxa aquest tipus d'iniciatives, que perquè aconseguisca a les persones destinatàries requereix la participació d'una entitat que estiga en contacte directe amb un col·lectiu de tan difícil accés i que es troba en una situació de vulnerabilitat tan extrema.

Per aquest motiu, l'associació Alanna és la que reuneix totes les condicions perquè totes aquestes actuacions arriben a materialitzar-se i presten el servei assistencial que aquestes dones requereixen per a poder inserir-se no sols laboralment sinó també com a persones.

La formació que reben té un caràcter personalitzat, en el qual es compta amb les expectatives personals de cada dona, sempre en funció de la realitat de les seues capacitats, potencialitats i habilitats.

La col·laboració del teixit empresarial valencià ha sigut molt destacable, i de fet s'han aconseguit convenis i sinergies amb moltes empreses, que han possibilitat que moltes dones hagen aconseguit eixe fi últim d'inserir-se personalment i professionalment.

Etiquetes: