Societat

La ministra Diana Morant amadrinará la xarrada especial organitzada per Girls4STEM amb motiu del Dia de la dona i la xiqueta en la ciència

La xarrada que estarà dirigida a un públic infantil es realitzarà online el pròxim 11 de febrer amb la participació de quatre destacades ponents en els camps STEM, Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.

1 minut

La Ministra Diana Morant a l'arribada a la Moncloa.

La ministra de Ciència i Tecnologia, Diana Morant, serà l'encarregada d'amadrinar la xarrada especial que organitzarà, amb motiu del Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, Girls4STEM (http://www.girls4stem.es/), projecte depenent de la Universitat de València. La xarrada estarà dirigida, en aquesta ocasió, als centres educatius i per tant a un públic infantil, sent quatre expertes en els àmbits STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), les que pretendran fomentar inquietuds en aquests àmbits mitjançant el relat de les seues experiències.

La sessió amb motiu del 'Dia de la Dona i la Xiqueta en la ciència' es realitzarà el pròxim 11 de febrer, data en la qual es commemora aquesta jornada i tindrà una durada de 2 hores. Les ponents, que seran introduïdes per la ministra, Diana Morant, seran referents en el seu camp.

En concret, estàs professionals seran la doctora en enginyeria, María Murcia, la qual compta amb una àmplia trajectòria professional i docent, treballant en l'actualitat com a líder d'investigació científica en Intel·ligència Artificial i Realitat Virtual en Meta (Facebook); Ana Justel, Llicenciada en Matemàtiques i Doctora en Economia, especialista en canvi climàtic i investigadora en l'Antàrtida; Regina Monsalve, Enginyera Tècnic Agrícola i Doble Màster en Economia Social i Economia Agrària Comunitària, promotora del moviment Womanation i sòcia fundadora de la Cooperativa professional NATUVERA, a més, és especialista en modernització del mitjà rural i alimentació sostenible; i finalment, Patricia Pons: doctora en Informàtica per la UPV, i investigadora en l'Institut Tecnològic d'Informàtica de València on se centra en l'estudi de sistemes intel·ligents i interactius per a animals i xiquets/as que permeten millorar el seu benestar mental i físic, mitjançant el desenvolupament d'interfícies d'usuari naturals i adequades per a totes i tots.

Tant les persones com els centres educatius interessats a poder assistir a la conferència del pròxim dia 11 de febrer, hauran d'inscriure's prèviament en la web de la Universitat de València (https://esdeveniments.uv.es/76632/detail/charla-girls4stem-especial-11febrero.html). Donat el caràcter especial d'aquesta xarrada, destinada a un públic més jove, s'espera poder incitar a la curiositat i investigació de les futures dones STEM que hi ha en tots els centres educatius espanyols.

Finalment, recordar que aquesta xarrada es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de l'ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d'Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i el finançament de la Consellería d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia).

Sobre Girls4Stem

Girls4STEM és un projecte dirigit al foment de les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), molt especialment entre les xiques, a través de l'organització d'activitats de divulgació. L'esperit del projecte és participatiu i inclusiu, per això, el primer gran valor del projecte és els alumnes preuniversitaris: primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.

Volem donar a conéixer a què dediquem el nostre dia a dia les persones que treballem en les àrees STEM. Per a això comptarem amb el segon gran valor del projecte, les expertes STEM, que (a través de dinàmiques i entretingudes xarrades) ens posaran al dia del talent emergent dins i fora de la Comunitat Valenciana i ens ajudaran a visibilizar el paper de les dones dins de les disciplines STEM.

Etiquetes: