La Generalitat s'ha sumat a la Setmana d'Europa amb una sèrie d'actes, entre els quals s'inclouen trobades amb joves, activitats amb organitzacions sense ànim de lucre que atenen persones amb diversitat funcional o un concurs escolar. La programació, que coincideix amb el 71 aniversari de la signatura del Tractat de París, s'ha organitzat en col·laboració amb l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana i altres entitats.
En 2022 se celebra també l'Any Europeu de la Joventut i, en aquest sentit, aquest dilluns, 9 de maig, el Palau de Comunicacions de València acull una trobada entre joves del Mediterrani amb el qual es busca recaptar la seua opinió sobre el present i el futur de la UE. També aquest dilluns ha tingut lloc un diàleg en el Centre del Carme Cultura Contemporània amb joves d'entre 18 i 30 anys per a debatre sobre temes com la pau, la inclusió, el medi ambient i la digitalització.
Així mateix, el dimarts, 10 de maig, a les 12.00 hores, en el Centre Sant Joan de l'Associació APSA a Alacant s'acostarà la figura de la Unió Europea a persones amb capacitats diverses a través d'activitats adaptades que tractaran sobre què és la Unió Europea, els seus símbols i com influeixen les institucions europees en el dia a dia.
L'Associació APSA és una ONGD que desenvolupa activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital.
D'altra banda, l'oficina d'Europe Direct Comunitat Valenciana rebrà el dimecres, 11 de maig, a les 10.00 hores, a membres de l'Associació ADIS d'Oriola. La jornada té com a objectiu donar a conéixer la Unió Europea i la seua acció a les persones amb diversitat funcional, mitjançant diverses activitats i un diàleg adaptat. ADIS és una associació que centra el seu programa de desenvolupament personal i inserció social per a xiquets i xiquetes, joves i adults amb diversitat funcional.
Altres activitats
Amb motiu de la Setmana Europea, s'han organitzat altres activitats com un acte institucional, celebrat aquest passat dissabte en el Palau de Comunicacions i presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.
Així mateix, s'ha programat un concurs escolar sota el títol 'El meu cartell europeu: per un futur més ecològic, inclusiu i digital'. Estudiants des de 5é de Primària fins a 4t d'ESO de la Comunitat Valenciana han dissenyat cartells creatius amb un eslògan original que reflecteix un dels temes de l'Any Europeu de la Joventut: 'Fes-lo ecològic, fes-lo inclusiu, fes-ho digital'. Aquesta acció s'ha realitzat en col·laboració amb l'oficina Interact de València pertanyent a la Universitat de València.