Societat

L'Horta Sud reivindica la importància del 8M per a visibilitzar les desigualtats de gènere

Els 20 municipis que conformen la Mancomunitat de l'Horta Sud se sumen a les accions impulsades des de la institució pel 8M

1 minut

Manifestació del 25N a València (Xisco Navarro)

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Mancomunitat de l'Horta Sud ha tornat a organitzar una campanya de sensibilització en la qual participaran els 20 municipis que componen la comarca. Una campanya que, com expliquen des d'Igualtat de la Mancomunitat, "enguany se centra a conscienciar a la ciutadania del paper i la rellevància que continua tenint el 8 de març per a reivindicar la igualtat entre homes i dones".

D'esta manera, s'ha preparat una cartelleria especial del 8 de març – que ha sigut enviada a tots els municipis – que consistix en una pancarta amb el lema 'L'horta Sud per la Igualtat', amb l'objectiu que siga exposada als balcons consistorials; i un cartell del 8M composta per dones que han marcat un abans i un després en la història, però també per figures rellevants en l'actualitat.

Així, en este cartell apareixen dones tan destacades com la reina Germana de Foix; l'enginyera Nuria Oliver Ramírez, premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies en 2021; la prestigiosa metgessa i investigadora en oncologia, Anna Lluch; la pilotaire Anna Puertes Espadas; l'actriu Marta Belenguer; l'artista Ame Soler; Olímpia Arozena Torres, una de les primeres dones que va accedir a la Universitat de València; i Matilde Salvador, una de les figures més representatives de la música i la cultura en la Comunitat Valenciana.

Cartell 8M Mancomunitat Horta Sud

Així mateix, s'ha llançat una proposta coeducadora en els centres educatius de la comarca per a treballar en els conceptes bàsics de la igualtat des d'edats primerenques.

No obstant això, la campanya del 8M de la Mancomunitat de l'Horta Sud no acaba ací. I és que com assenyalen des de la unitat d'Igualtat, "a nivell institucional, s'han preparat tant accions internes, com un taller formatiu de la història del 8M per a la plantilla de la Mancomunitat o la creació de frases que expliquen els motius de per què continuem reivindicant el 8M, que seran exposades en la seu; com a accions externes que consistiran en una campanya de sensibilització per xarxes socials en la qual es llançaran vídeos de dones de la comarca que es troba exercint professions masculinitzades". D'esta manera, científiques, policies o agricultores relataran les seues experiències en estos llocs de treball.

Finalment, el mateix dia 8 de març, es procedirà a la lectura del manifest en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Des de la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat han volgut recordar que, a més de totes estes iniciatives, "treballem de manera itinerant en aquells municipis de la comarca menys poblats, com Albal, Alcàsser, Beniparrell, Benetússer, Picanya, Massanassa, Sedaví i Silla realitzant accions concretes i/o secundant les que ja tenien segons les directrius marcades per les Regidories d'Igualtat d'estos municipis".

L'Horta Sud continua, així, reivindicant el 8M com el dia per a visibilitzar, encara més, les desigualtats a les quals encara s'enfronten les dones. I és que des de la Mancomunitat es treballa tot l'any per a aconseguir la igualtat real i efectiva entre homes i dones.