Rafelbunyol viu hui "un dia històric". Així ho ha definit el seu alcalde, Fran López, durant la presentació del Pla de Barris de la Generalitat Valenciana, que permetrà rehabilitar i regenerar el Barri de Sant Pere d'aquest municipi de l'Horta Nord.
Es tracta d'una actuació que superarà els 3 milions d'euros i que estarà sufragada, en gran part, per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que aportarà 2,5 milions d'euros, fent-se càrrec de la resta del muntant econòmic l'Ajuntament de Rafelbunyol.
Concretament, aquest projecte permetrà reformar i rehabilitar un total de 138 habitatges del també conegut com a Barri de l'Estació, i adequar l'entorn dels carrers Trencat, Castelló i València. D'altra banda, acabarà amb la barrera física i psicològica que històricament ha provocat el carrer de la Reial Séquia de Moncada, que serà convertit en zona de vianants amb l'objectiu d'unir el nucli del municipi amb aquesta zona.
Benefici per a la gent més vulnerable
Tal com ha destacat l'alcalde Fran López, amb aquest projecte "ajudem a la gent més vulnerable i que més ho necessita, a la classe obrera del nostre poble, a les famílies immigrants que van arribar en els anys 60 d'Andalusia i Castella-la Manxa". "Som servei públic i hem d'ajudar als qui més ho necessiten", ha incidit el primer edil.
Per part seua, el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, present en la presentació del Pla de Barris, s'ha felicitat que Rafelbunyol "siga un dels 25 municipis valencians que participaran en el pla de rehabilitació més ambiciós de la Comunitat Valenciana, que comptarà amb una inversió global de 142 milions d'euros, una dotació sense precedents per a rehabilitar el nostre parc edificat".
Un projecte autonòmic que, per al vicepresident, pretén "millorar la cohesió social dels nostres barris, perquè el codi postal no siga un factor diferenciador injust, ajudant, a més, a la reactivació econòmica i a la transició energètica".