Societat

Les forces de seguretat elaboren al costat dels locals d'oci un protocol per a frenar els casos de submissió química

La Comunitat Valenciana registra set denúncies per presumptes casos de submissió química

1 minut

Persones en una discoteca

Un total de set són les denúncies que s'han registrat a la Comunitat Valenciana per suposats casos de submissió química amb punxades a dones a la província de València i Castelló. Així, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i els locals d'oci de la Comunitat Valenciana treballen conjuntament en protocols que reforcen la seguretat en aquells espais on s'estan produint aquests casos.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que aquesta situació "genera entre les joves una sensació de por i la necessitat d'apartar-se d'espais on puguen ser perillosos". Per aquest motiu, s'ha mostrat contundent en afirmar que s'està treballant per a "atallar de facto el problema i de totes les maneres possibles".

En aquest punt, Bernabé ha manifestat que "als agressors cal tractar-los com a delinqüents, que és el que són. Són homes que ataquen a les dones. Sens dubte, ens enfrontem a una situació que no teníem fa mesos". Així, ha anunciat un protocol perquè hi haja un control molt dirigit i un treball previ en aquests espais d'oci perquè no es produïsquen casos de submissió química.

D'aquesta manera, la delegada del Govern en l'autonomia creu important l'aprovació de la llei del 'solo sí es sí'. "Ho van deixar per a setembre i ja és tard. Cal pensar a protegir les dones i posar en el punt de mira als qui generen eixos delictes".

Les forces de seguretat estan elaborant protocols juntament amb els propietaris de locals i representants de l'oci nocturn. L'objectiu és poder acompanyar a la víctima a un centre salut o hospital, activar un pla al local i localitzar com més prompte millor al possible agressor. Es tracta de protocols "àgils" que estaran disponibles pròximament.

Etiquetes: