Hui obri les portes Fitur, la Fira Internacional de Turisme que acull Madrid del 18 al 22 de gener. Es tracta de l'aparador més important del sector a escala estatal i en el qual la província de València estarà representada de la mà de 32 municipis i cinc mancomunitats, gràcies a València Turisme, dependent de la Diputació.
La corporació provincial mostrarà els principals atractius de la zona amb un estand de 205 metres quadrats, integrat en l'espai expositiu de la Comunitat Valenciana, en un any clau dins de la reactivació turística després de la crisi sanitària.
Les taules de treball amb turoperadors, agències de viatges, transportistes i hostalers, entre altres, es desenvoluparan en els espais habilitats en el pavelló 7 d'Ifema, en paral·lel a les demostracions, degustacions i representacions de productes gastronòmics i propostes turístiques d'oci, cultura o naturalesa dels principals destins valencians.
El Puig, Turisme Slow
Exemple d'això és El Puig de Santa Maria, que centrarà la seua estada en Fitur a promocionar el Turisme Slow com a destí amigable i familiar ideal per a visitar en qualsevol època de l'any. I és que aquesta localitat de l'Horta Nord destaca a la província de València com a destinació turística perquè reuneix tots els atractius d'una destinació turística excel·lent: patrimoni, gastronomia, platges i visites guiades tots els caps de setmana de l'any al costat del Mediterrani.
El Puig conjumina tradició i innovació, singularitat, hospitalitat i qualitat de servei aplicant un concepte de Turisme Slow, com un destí amigable, sostenible i accessible, amb un ric patrimoni cultural entre el qual destaca el Monestir de Santa Maria del Puig, la Cartoixa Ara Christi, el Castell de Jaume I, la Torre de Guaita i el conjunt de Refugis i Trinxeres.
Llíria, capital de la cultura i del patrimoni
En el cas de Llíria, el patrimoni històric que recorre diverses cultures i els esdeveniments musicals tornaran a ser l'eix central de la promoció de l'oferta turística d'aquesta localitat del Camp de Túria al llarg de 2023.
Turisme Llíria serà present en Fitur en el taulell de Ciutats Creatives UNESCO de la província de València. Oferirà nous elements com la Ruta del Patrimoni Defensiu "Llíria 1936-39", dissenyada i senyalitzada durant l'any passat i que oferirà un itinerari per diferents estructures arquitectòniques del període de la Guerra Civil Espanyola.
Turisme Llíria donarà l'opció de gaudir, enguany, d'una nova edició de "Llíria Simfonia de Cultures". D'altra banda, la visita al patrimoni històric de la ciutat es pot realitzar a través de les rutes temàtiques 'Llíria Històrica', 'Rutes de les Ermites', 'Ruta Iber-edetana', 'Edeta Romana', 'Lyria Medieval' i 'Llíria del Renaixement i Barroc', que també es mostraran.
Peníscola, més que sol i platja
En el cas de la província de Castelló, la seua principal destinació turística, Peníscola, pretén anar més enllà del turisme de sol i platja, amb múltiples productes i atractius amb el qual atraure visitants cada dia de l'any.
En aquest sentit, es farà especial promoció de la seua aposta per la innovació i integració de les tecnologies a l'experiència del turista, per exemple, amb la inclusió de la realitat augmentada a les rutes que es realitzen en l'entorn històric de la ciutat i pels escenaris de pel·lícula de la ciutadella.
A més, Peníscola estarà present en FITUR Screen, al costat del conjunt de ciutats de cinema de la Comunitat Valenciana i dins del conjunt d'oficines de rodatge que formen part de la Spain Film Comission. També, el mateix dimecres arrancarà una ronda de reunions per a compartir experiències sobre el Pla de Sostenibilitat Turística.