Societat

Fartons Polo crea un joc de taula gratuït sobre estereotips valencians per a revolucionar les sobretaules

Naix pel llançament del nou producte de la marca, una crema d'orxata, i les cartes de 'València sembla, València no és' es poden descarregar en el seu web

1 minut

Joc de cartes creat per Fartons Polo

Imagines poder gaudir d'un joc de taula sobre els estereotips que defineixen a la societat valenciana? Fartons Polo ho ha fet possible gràcies al nou joc de cartes 'València parece, València no és' creat amb motiu del llançament de la nova crema d'orxata Xé. La província de València i els seus residents compten amb una llarga llista d'estereotips que descriuen els seus costums, esdeveniments i tradicions.

És per això que Polo s'ha inspirat en estos detalls que formen part de la identitat valenciana per a reunir al voltant d'una taula a amics i familiars i que estos estereotips poden ser redefinits i creuen nous vincles jugant. Així, en este joc els participants competiran per a completar una sèrie d'afirmacions sobre els costums i les tradicions valencianes. Seran els propis jugadors els qui decidisquen la resposta guanyadora que serà la més votada per la seua originalitat i humor.

La marca de fartons ha tirat de valencianía i ha ideat un joc al costat de la còmica i actriu valenciana Maria Juan i l'equip de Riures, els qui s'han inspirat en frases i costums valencians per a dissenyar els missatges de les cartes.  ‘La millor_____, la de ma mare’, ‘Pues mi cuñado hace un arroz de ____ impresionante’ o ‘A mí el fartón me gusta mojarlo en ___’, són sols alguns exemples d'este joc de preguntes i respostes.

El joc creat per Fartons Polo és el complement perfecte per a anunciar el llançament del nou producte de la companyia valenciana: un licor a força de crema d'orxata amb el nom Xé!. A més, este joc de cartes es pot descarregar de manera gratuïta en este enllaç i tan sols cal imprimir i retallar les cartes per a poder començar a gaudir. Així mateix, també se sortejarà este joc en format físic a través de les xarxes socials de la marca.

"Els jocs de taula són una forma d'entreteniment en tendència especialment entre els públics més joves. Han augmentat molt la seua presència en els moments d'oci compartit, especialment després de la pandèmia i conviden, com l'orxata, a socialitzar", explica Cristóbal Yagües Polo, responsable de Comunicació de Grup Polo, qui indica que este va ser un dels motius pel que es va apostar per aquesta opció per a generar conversa sobre estos estereotips que marquen als valencians.

La crema d'orxata Xé!, el nou producte de Fartons Polo

Com jugar a 'València sembla, València no és'

El primer pas per a jugar serà triar el portaveu, al qual s'anomenarà Xé! i que en la primera ronda serà aquella persona que haja cuinat o menjat per última vegada un plat de paella; en les següents rondes, deu en total, el jugador de la dreta del primer Xé! prendrà el relleu d'este càrrec. Precisament, és el Xé! el que actua com a moderador i repartix deu cartes a cada jugador.

A continuació, el Xé! agafarà una carta de resposta i la posarà sobre la taula. Cada jugador haurà de completar eixa afirmació amb una o dues de les seues cartes (depenent si la pregunta és doble o senzilla). Després de llegir les cartes en veu alta, serà el torn de les votacions en les quals la gràcia, l'enginy i l'originalitat seran claus i el vencedor aconseguirà un punt.

Per a iniciar cadascuna de les rondes, els jugadors hauran de robar una carta o dues del mall per a tornar a tindre deu d'elles en el seu poder i el jugador que aconseguisca més punts al final de les deu rondes serà l'imponent guanyador del joc. Les regles completes de 'València sembla, València no és' es poden consultar i imprimir ací.