El telèfon únic d'Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut un total de 1.937 telefonades relacionades amb situacions de risc per violència contra la dona, entre l'1 de gener i el 14 de novembre. Aquestes crides que han sigut identificades i ateses de manera prioritària conforme al protocol. Aquesta xifra suposa un augment del 6% respecte a les crides rebudes en el mateix període de 2020, en el qual es van atendre 1.828.
La majoria de les crides rebudes en el 112 procedien del Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les Víctimes de la Violència de Gènere ATENPRO (1.163 crides); seguit de les anomenades derivades des del 016 d'Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (545 crides); i des dels Centres Dona 24 hores (110 crides).
El període de l'any amb major incidència de crides per violència de gènere es correspon amb el comprés entre juny i octubre i coincideix amb la tendència d'anys anteriors. En aquests cinc mesos s'han atés 1.009 crides, la qual cosa suposa un 14% més respecte al mateix període de 2020 (866).
En el 91% dels casos (1.764 crides) va ser necessari mobilitzar mitjans de seguretat i en el 7,9% (153 crides) mitjans sanitaris. Els efectius de seguretat es van desplaçar en 1.046 ocasions després de saltar l'alarma d'algunes de les víctimes, 473 vegades per a atendre una agressió i 216 davant l'avís d'una situació de perill.
D'altra banda, els mitjans sanitaris es van mobilitzar en 9 ocasions per a atendre crides per fort dolor en l'abdomen, extremitats, tòraxs i cap després d'una presumpta agressió i en 6 ocasions per accidents sanitaris relacionats amb ferides, accidents o intoxicacions, entre moltes altres casuístiques.
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el volum de crides revela que el 1·1·2 "és una eina valuosa i eficaç entre l'ampli ventall de recursos que la Generalitat té per a lluitar contra la violència de gènere". Per a la consellera, "és essencial que els poders públics donen una resposta ràpida davant qualsevol amenaça que, després, es complementa amb tota l'atenció multidisciplinària que la Generalitat posa a la disposició de les dones víctimes del terrorisme masclista".