Educació organitza les jornades 'InnovAcció' per a potenciar la innovació educativa entre el professorat

Les jornades formatives abordaran els desafiaments emocionals i psicològics i la sostenibilitat mediambiental, entre altres assumptes

Guardar

Cartell de les jornades 'InnovAcció' dedicades a potenciar la innovació educativa
Cartell de les jornades 'InnovAcció' dedicades a potenciar la innovació educativa

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha organitzat les jornades 'InnovAcció 2022' amb l'objectiu de potenciar la innovació educativa entre el professorat. València, Elx i Castelló acolliran aquestes trobades sobre els desafiaments emocionals i psicològics, la sostenibilitat mediambiental, l'alimentació i els entorns rurals, així com els moviments artístics transformadors.

La directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, destaca que "la cultura de la innovació educativa està instal·lada a les nostres aules, ja que des de 2015 fins ara hem més que triplicat els centres educatius que impulsen projectes d'innovació i investigació. Hem crescut de 242 projectes específics a 809. No obstant això, és essencial continuar fomentant-la, motiu pel qual hem organitzat aquestes tres jornades per a acompanyar encara més el professorat en aquesta revolució de la innovació als nostres centres educatius".

"Els objectius d''InnovAcció 2022' són múltiples", detalla Reis Gallego i continua: "Inclouen des de divulgar experiències innovadores per a inspirar programes posteriors, fins a estimular la reflexió sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge, així com la creació, entre les persones que participen en les jornades, de xarxes d'intercanvi, d'informació i coneixement al voltant de la innovació educativa".

Tot això, conclou la directora general, "sense oblidar-nos d'escoltar la veu de l'alumnat, protagonista directe de les propostes que s'implementen als centres, ni tampoc de connectar la investigació educativa i acostar-la a la realitat quotidiana dels centres educatius".

Calendari de les jornades 'InnovAcció 2022'

Les tres trobades es desenvoluparan al llarg dels dissabtes de matí, de 9.00 a 15.00 hores, i tenen un aforament de 200 places cadascuna. Van destinades al professorat de totes les etapes i especialitats de l'ensenyament no universitari i la inscripció es realitza de forma telemàtica en l'enllaç següent: https://ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/jornadas

La primera jornada se celebrarà el 26 de març al Conservatori Professional de Música de València i abordarà els desafiaments emocionals i psicològics en l'educació. Les persones interessades s'hi poden inscriure fins al 14 de març.

El relleu el prendrà Elx, on el 2 d'abril el Centre de Congressos acollirà una trobada al voltant dels nous reptes educatius que plantegen la sostenibilitat, l'alimentació i els entorns rurals. La inscripció està oberta i el termini acaba el 21 de març.

L'Auditori de Castelló de la Plana serà l'escenari de la tercera i última jornada 'InnovAcció 2022', que tindrà com a eix temàtic els moviments artístics transformadors en l'educació. La inscripció en aquest cas romandrà oberta fins al 28 de març.

Cada jornada s'inicia amb la secció 'Idees per a innovar', un fòrum de diàleg i debat en què participa alumnat dels consells de joventut i infància i persones especialistes en les diferents temàtiques de cadascuna de les tres seus.

En acabar, comença l'apartat 'Compartim #femxarxa', en què les persones participants s'organitzen en grups de treball per a posar en comú les seues experiències innovadores en el camp de l'educació.

Tot seguit s'obri el col·loqui 'Generem Innovacció', l'objectiu del qual és crear sinergies i interacció entre el professorat perquè la innovació educativa continue impregnant la pràctica docent dels centres. Finalment, l'acte es tanca amb una avaluació en què es recolliran les conclusions de la jornada.

Aquesta estructura està dissenyada amb la finalitat que cada jornada siga un aparador per a la difusió a tota la comunitat educativa de les bones pràctiques en innovació educativa que impulsen els centres docents, per a la qual cosa es donaran a conéixer els 721 projectes d'investigació i innovació educativa de 809 escoles i instituts que potencia aquest curs la Conselleria, amb una inversió que supera els 1,9 milions d'euros.

Cal recordar que, des de 2016 fins a l'actual curs 2021-2022, el departament del conseller Vicent Marzà ha invertit més de 9,2 milions d'euros en projectes d'investigació i innovació educativa. Aquest esforç continuat ha permés arribar fins a 3.549 projectes de centres educatius amb l'objectiu de modernitzar i millorar les metodologies d'ensenyament.

Arxivat a:

Destacats