Societat

La Diputació de València i Creu Roja van atendre en 2023 a més de 5.000 habitants de 56 municipis de la província

1 minut

La diputada de Benestar Social, el vicepresident provincial de Creu Roja a València i la vicecoordinadora provincial

La Diputació de València i Creu Roja han realitzat un seguiment del projecte ‘Acompanyament en processos d'inclusió’ mitjançant el qual s'atén les persones més vulnerables de municipis amb menys població de les comarques del Rincón de Ademuz, la Serrania i la Vall d'Albaida. 

La diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, s'ha reunit este matí amb el vicepresident provincial de Creu Roja a València, Salvador Folgado, i la vicecoordinadora provincial, Pilar Salort, per a fer un repàs del programa durant el 2023. Concretament, durant l'any passat es van atendre 5.179 persones en localitats amb menys de 5.000 habitants; això es traduïx en un suport als servicis socials d'un total de 56 ajuntaments a través d'este programa, que compta amb una inversió de la corporació provincial de 333.000 euros.

En este sentit, la diputada Imma González ha subratllat “el compromís de la Diputació amb els municipis més xicotets, que són els qui més necessiten esta col·laboració per a ajudar a les persones més vulnerables amb l'objectiu de millorar la seua qualitat de vida”. En este sentit, ha apuntat que “el nostre objectiu és estar prop de tots els municipis posant les nostres ferramentes al servici de les entitats que treballen per afavorir el benestar comú”. 

Durant l'any passat, mitjançant el projecte ‘Acompanyament en processos d'inclusió’, es van atendre un total de 5.179 persones, de les quals el 71% eren dones i el 29% homes, a través de 2.224 activitats individuals. Així mateix, en el primer quadrimestre de 2024, el projecte ja ha beneficiat a més de 1.000 persones, 190 persones del Rincón de Ademuz, 287 persones de la Serrania i 599 persones de la Vall d'Albaida. En este sentit, el vicepresident provincial de Creu Roja a València, Salvador Folgado, ha assenyalat que “durant els quatre primers mesos de l'any hem consolidat la nostra labor i impacte en pràcticament tots els municipis, especialment amb el col·lectiu de persones majors, a través d'activitats d'oci i de promoció de l'autonomia personal”.

Un equip de 119 persones fan possible este projecte, que compta amb una gran participació del voluntariat de les pròpies comarques. Els principals objectius de l'actuació de Creu Roja són la cobertura de necessitats bàsiques d'urgència a persones en situació de vulnerabilitat, enfortir les capacitats, millorar la qualitat de vida dels majors o persones en procés d'envelliment, així com el suport a la infància i a la joventut i potenciar la solidaritat a través del voluntariat i assessorament tècnic a equips municipals.