CSIF, contrari al fet que Sanitat realitze "trasllats forçosos" de personal entre departaments de salut

Guardar

Un sanitari a l'Hospital la Fe de València
Un sanitari a l'Hospital la Fe de València

El sindicat CSIF s'ha posicionat contrari al decret de determinació de places de difícil cobertura i aliances estratègiques que la Conselleria de Sanitat pretén aprovar "amb precipitació, sense negociació i desincentivando al personal", ja que consideren que "contempla el trasllat forçós, si no hi ha voluntaris per a cobrir aqueixes places, de professionals entre departaments".

El CSIF ha demanat a Conselleria mitjançant un comunicat que escolte la negativa frontal sindical en la Mesa sectorial, sense un sol suport a aqueixa decisió, i que "en lloc de maltractar als seus professionals els incentive amb millors condicions laborals i retributives".

Aquesta mesura que proposa l'Administració "empitjora les condicions laborals i provoca la marxa de professionals a altres llocs on els valoren més", tal com han recalcat. Así, el CSIF ha lamentat "la falta de planificació de Conselleria, que té una eina com és el Pla d'Ordenació de Recursos Humans, i que en lloc d'utilitzar-la recorre a la improvisació amb aquest decret". "Aquesta forma generalitzada d'actuar de Sanitat està generant situacions com a impagaments al personal resident o falta de metges en unitats SAMU", han afegit.

La central sindical també ha explicat que el plantejament de Conselleria de trasllat forçós no té en compte ni als professionals, les condicions laborals dels quals empitjoren per obligar-los a aqueix canvi lluny del seu lloc de residència, ni als seus pacients. Así, ha subratllat que la mesura que pretén aplicar Conselleria "és un xec en blanc perquè les gerències de departaments de salut arriben a acords que obliguen al trasllat de personal sense comptar amb la seua opinió.

"Això, en la pràctica, suposa desincentivarles. El sistema funciona si els professionals estan motivats i no se senten maltractats", ha agregat. De fet, CSIF assenyala que aquesta proposta "porta a situacions límit que poden ser molt perilloses, especialment en un àmbit tan delicat com a sanitat".

En aquesta línia, ha posat l'accent que "si Conselleria no canvia la seua forma de conducta, el sistema sanitari valencià va a patir una deterioració encara major del que ja pateix per la falta de professionals, que desenvolupen la seua labor en unes condicions inadequades".

La central sindical ha exigit a Sanitat que "rectifique i negocie de manera detallada, donant, per exemple, informació com el llistat de places de difícil cobertura per especialitats". De la mateixa manera, li ha insistit que "hi haja una planificació i deixe d'improvisar i d'arribar tard a tot". Per a això, ha destacat la petició de convocatòria de meses tècniques per a analitzar la situació de les diferents categories professionals.

Destacats