Societat

La Comunitat Valenciana tindrà un estatut del voluntariat en protecció animal

1 minut

El president Carlos Mazón ha assistit a la inauguració de les noves instal·lacions del centre de recuperació de fauna “Santa Faç” d'Alacant

El Consell posarà en marxa d'un estatut del voluntariat en protecció animal en la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat este dissabte el president de la Generalitat, Carlos Mazón, qui ha posat en valor el treball realitzat pels voluntaris durant la seua visita a les noves instal·lacions del centre de recuperació de fauna "Santa Faç" d'Alacant on ha conegut la labor que s'exercix en este espai per a la rehabilitació d'animals silvestres de la província.

En la visita li han acompanyat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

Carlos Mazón ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana per a la recuperació de la fauna silvestre de la Comunitat Valenciana i ha assenyalat "que sense ells no seria possible", al mateix temps que ha afirmat que "la labor del voluntariat no ha sigut ben tractada ni reconeguda".

Per això, ha avançat que la Generalitat Valenciana posarà en marxa l'estatut del voluntariat en protecció animal per a reconéixer la seua labor en la conservació i rehabilitació de la fauna silvestre en la nostra Comunitat.

El cap de l'executiu valencià també ha posat en valor la creació per primera vegada en la Generalitat Valenciana d'una Direcció General de Protecció Animal "que dona els seus fruits i està treballant en la creació de l'estatut del voluntariat i en una estratègia important per a la fauna silvestre i les mascotes orientada a l'abandó zero d'animals i a la cura de la nostra fauna". I ha agregat que la Generalitat Valenciana "farà un gran pas en esta legislatura" en eixe sentit.

Durant la seua visita el centre de recuperació de fauna "Santa Faç" d'Alacant, Carlos Mazón també ha lloat l'extraordinària labor i coordinació que realitzen per a la conservació i la protecció de la biodiversitat del nostre territori i ha ratificat el compromís del Consell per potenciar-los i impulsar la seua activitat.

Les noves instal·lacions de Santa Faç permetran brindar una millor atenció veterinària als animals silvestres que han patit lesions, malalties o que es troben en situació de vulnerabilitat perquè puguen ser reintroduïdes en el seu hàbitat natural en òptimes condicions de salut.

Després de recórrer les instal·lacions, el president ha participat en l'alliberament d'exemplars d'aus rapaces que han sigut tractats de les seues lesions en el centre alacantí.

Noves instal·lacions de "Santa Faç"

El centre de recuperació de fauna "Santa Faç" d'Alacant compta amb un nou edifici sufragat amb fons FEADER que alberga una àmplia zona dedicada a l'atenció d'animals silvestres i que està conformada per dos quiròfans, sala de raigs X, sala de capellans i una UVI.

Entre altres infraestructures també destaquen les gàbies de cria de sarcet marbrenc, una espècie catalogada en situació crítica, així com instal·lacions per a la recuperació d'aus rapaces en les quals estos animals exerciten la seua musculatura en la fase prèvia al seu alliberament.

Gràcies a estes noves instal·lacions es podrà atendre un major nombre d'animals que actualment se situa entorn dels 4.700 anuals. Cal destacar que des de la posada en marxa d'este centre fa 25 anys el nombre d'animals atesos s'incrementa cada any i ha superat la xifra de 63.000, dels quals aproximadament el 75% corresponen al grup de les aus.

Rècord d'animals atesos en 2023

La Comunitat Valenciana compte en l'actualitat amb tres centres de recuperació de fauna: Forn del Vidre (Castelló), La Granja (València) i Santa Faç (Alacant). En 2023 estos centres han superat el rècord d'animals atesos en la Comunitat Valenciana amb un total de 13.046 exemplars, dels quals 4.366 corresponen a Alacant, 7.652 a València i 1.028 a Castelló. Des de la creació d'estes instal·lacions s'han arreplegat per a la seua recuperació un total de 172.135 animals.

Etiquetes: