Les carreres amb més eixides laborals s'estudien en la Universitat Politècnica de València

Els graus universitaris relacionats amb les enginyeries, la informàtica i algunes branques sanitàries són les que més ocupabilitat tenen, segons un estudi

Guardar

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València

Queda menys d'un mes, els dies 6, 7 i 8 de juny, perquè milers d'estudiants de la Comunitat Valenciana realitzen els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que els serviran per a convertir-se en alumnes universitaris. Amb l'arribada de la nota d'accés —aquella que orienta i dictamina en part a quin grau universitari podrà accedir cada alumne— sorgeix el dubte de quina carrera triar per a seguir l'etapa formativa després del Batxillerat.

La taxa d'ocupabilitat, és a dir el percentatge d'estudiants que van cursar eixa carrera que han aconseguit una ocupació després de finalitzar-la, és un dels factors en el punt de mira de l'estudiantat que es presentarà a la PAU en les pròximes setmanes i que es troba a les portes de les facultats universitàries.

En aquest sentit, l'estudi "Anàlisi de la inserció laboral dels titulats universitaris" elaborat per la Fundació Bancaixa i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) revela quines són aquelles carreres on resulta més fàcil trobar un treball després d'eixir de la universitat.

Un grupo de estudiantes esperando para hacer un examen de la PAU
Un grup d'estudiants esperant per a fer un examen de la PAU

En concret, aquest informe s'ha confeccionat amb la informació de l'Enquesta d'Inserció Laboral dels titulats universitaris de l'INE en la qual es recull la situació d'aquelles persones graduades en el curs 2015-2016 cinc anys després de la seua eixida de la facultat. Així, la taxa d'ocupabilitat obtinguda en cada carrera correspon al percentatge d'estudiants que ja havien aconseguit una ocupació en 2019.

Enginyeries, tecnologia, podologia i odontologia, les carreres amb més eixides

Les majors taxes d'ocupabilitat les aconsegueixen graus universitaris relacionats amb diferents tipus d'enginyeria, la informàtica o algunes branques sanitàries. Així, Enginyeria Electrònica s'alça amb el primer lloc i presenta una taxa d'ocupació del 97,5 %; seguida del grau de Desenvolupament de software i d'aplicacions i Enginyeria Multimèdia amb un 97,4 % i Enginyeria de Telecomunicació amb un 97,1 %.

El top 5 ho tanquen Podologia, on el 96,9 % dels graduats van aconseguir un treball dins dels cinc anys després de graduar-se; i Enginyeria d'Organització Industrial i Nanotecnologia amb un 96,7 %. Per la seua banda, Odontologia ostenta una taxa d'ocupabilidad del 96,4 %.

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València

L'estudi també conclou que els qui han aconseguit un lloc de treball en aquestes branques professionals presenten una característica principal: la majoria d'ells (entre un 74 i un 99 %, en funció de la carrera) ha arribat a tindre una ocupació relacionada amb els estudis que va cursar en la universitat.

D'altra banda, l'informe ofereix un llistat de les diferents universitats espanyoles i la facilitat de trobar un lloc de treball que tenen els seus estudiants i una universitat valenciana apareix entre els primers vint llocs. Es tracta de la Universitat Politècnica de València que se situa en el lloc número 17 amb una taxa d'ocupabilitat del 76,1 %.

Destacats