La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, s'ha reunit amb les entitats representants del tercer sector per a posar en comú les aportacions realitzades a la primera llei del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana, així com per a exposar les prioritats del Govern valencià respecte a la nova norma.
El termini d'audiència pública prèvia de la llei conclou aquest dilluns, per aquest motiu Susana Camarero ha volgut mantindre aquesta trobada en el qual ha traslladat a totes entitats de l'acció social valenciana el seu agraïment pel compromís de diàleg i col·laboració en el desenvolupament de la llei.
En aquest sentit, la consellera de Serveis Socials ha subratllat que aquesta col·laboració ha sigut "imprescindible" en la tramitació de la llei i ha recordat que són organismes "que arriben on l'administració no pot, a cada persona que el necessita".
Sobre la llei, la vicepresidenta segona ha destacat que permetrà reconéixer com a entitats col·laboradores de l'administració a les entitats del Tercer Sector d'Acció Social, "la qual cosa facilitarà el desenvolupament del seu treball amb confiança, seguretat i garanties".
Segons ha explicat, aquestes entitats representen a "la societat civil organitzada que és present per a fer front a les situacions de desigualtat, vulnerabilitat i exclusió social". Per això, Camarero ha insistit que és necessari reconéixer a les entitats del tercer sector com a agents clau del sistema de serveis socials.
"És imprescindible la interacció i la interoperabilitat del sistema públic i del tercer sector -ha afegit- perquè sense l'aportació de les entitats socials, el sistema està incomplet".
Per tot això, la vicepresidenta ha elogiat el treball exercit per les entitats i les seues aportacions a les administracions que "ens ajuden millorar l'atenció i la garantia dels drets a les persones més vulnerables".
Objectius i terminis de la llei del Tercer Sector
La nova norma que regularà al Tercer Sector d'Acció Social posa en valor el paper de les entitats del tercer sector i les reconeix com a actors necessaris per a l'ordenació del sistema de serveis socials.
Així mateix, estableix els llits de col·laboració publicoprivada; garanteix unes condicions laborals adequades; contempla el foment de la participació ciutadana i el treball en xarxa; recull l'elaboració d'un registre i d'un cens; i impulsa la innovació social.
Després de finalitzar el període d'audiència pública prèvia, està previst que al setembre es realitze una jornada participativa de tot sector que culminarà, al desembre, amb el lliurament de l'esborrany que serà sotmés a audiència pública.
En el primer trimestre del 2025, s'elaboraran els informes resultants de la consulta pública i en el segon trimestre de 2025 tindrà lloc el debat parlamentari i aprovació de la llei en Les Corts.