Societat

Bravo destaca que el 85% dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana portaran als seus plens l'ordenança abolicionista de la prostitució

La consellera reclama una llei integral en una trobada amb testimonis de víctimes supervivents de l'explotació sexual

1 minut

Manifestació contra la prostitució

La consellera de Justícia, Interior i administració pública, Gabriela Bravo, ha destacat que 453 dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana debatran en els seus respectius plens l'aprovació d'ordenances basades en el model abolicionista de la prostitució que va posar a la seua disposició la seua Conselleria. Així ho ha anunciat en el transcurs de la seua intervenció en la jornada 'Sobreviure a la prostitució. Les institucions escolten les supervivents', organitzada a Torrent per la Conselleria de Justícia i la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Bravo ha assegurat que la resposta de les corporacions locals a la proposta d'elaborar ordenances municipals que protegisquen les dones prostituïdes i sancionen al client ha sigut "molt positiva i esperançadora". El model únic d'ordenança va ser una de les propostes que va sorgir del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució que es va crear a instàncies de la consellera el febrer de 2021 i on han participat prop de 40 persones expertes de diferents àmbits.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que totes les iniciatives plantejades en el fòrum "que eren competència exclusiva de la Generalitat ja s'han implementat o s'han iniciat els tràmits per a això".

Entre aqueixes iniciatives, la consellera Bravo ha destacat, a més de l'ordenança, la reforma de la Llei d'Espectacles per a prohibir l'exercici de la prostitució en locals i la modificació de la Llei de Carreteres al costat de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a sancionar al prostituïdor i aprovar mesures de protecció a les víctimes.

En la trobada també ha participat l'alcalde d'Albal, Ramón Marí, i les supervivents de la prostitució Alika Kinan i Carol L, així com la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Sirvent.

Durant la seua intervenció, la consellera ha defensat que "la prostitució mai és producte d'una elecció lliure" perquè "sempre hi ha factors que neguen aqueixa llibertat" i ha explicat que "la prostitució és una forma de desigualtat i de violència de gènere".

Per això, ha tornat a reclamar que el Congrés aprove una llei abolicionista integral que reconega la prostitució com una forma de violència contra la dona i oferisca a aquestes dones "el suport necessari per a construir un projecte de vida en el marc de la dignitat", ha conclòs Gabriela Bravo.