El Bo Viatge tanca el seu primer període de 2024 amb un 20 % més de pernoctacions que en 2023

Guardar

Imatge de la terrassa d'un hotel enfront de la mar
Imatge de la terrassa d'un hotel enfront de la mar

El programa Bo Viatge, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, ha tancat el seu primer període de 2024, comprés entre el 15 de gener i el 3 de juny, excloent la Setmana Santa, amb un total de 29.140 reserves, que es traduïxen en prop de 97.953 pernoctacions. Unes xifres que suposen l'increment d'un 20% més que les registrades en el mateix període de l'any anterior. En este 2024, l'ajuda del Bo Viatge és del 50% del cost dels servicis turístics contractats, amb una estada mínima de tres nits consecutives en el mateix allotjament, i fins a un màxim de 350 euros per ajuda concedida.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat estos resultats com "molt positius", al mateix temps que ha assenyalat que "prop de 88.000 valencianes i valencians s'han beneficiat d'este programa en el primer semestre de l'any". Així mateix, la responsable de l'àrea turística del Consell ha destacat l'estímul del bo a "la desestacionalització que es vol consolidar, així com al foment de l'ocupació i la dinamització econòmica en el mateix territori".

Respecte al balanç d'este primer període, Nuria Montes també ha incidit en el fet que s'ha incrementat "considerablement" el nombre de pernoctacions "amb una inversió menor". Una situació que, segons ha agregat la consellera en un comunicat, indica que "encara disposem d'una important quantitat del pressupost previst per a poder maximitzar este efecte desestacionalitzador que busquem durant la temporada baixa en la Comunitat Valenciana".

En este sentit, l'import mitjà de la reserva se situa enguany en 588,74 euros, la qual cosa es traduïx en un global que supera els 17 milions d'euros i dels quals Turisme Comunitat Valenciana ha aportat més de 8,2 milions d'euros per a este primer període. Per a esta edició de 2024, el Bo Viatge està dotat amb un total de 12,5 milions d'euros, dels quals més de quatre milions d'euros aniran dirigits al segon període del programa, que abasta des del 15 d'octubre al 22 de desembre de 2024.

D'altra banda, la consellera de Turisme també ha recalcat altres dades significatives del balanç del primer període del programa, com els municipis més demandats pels usuaris del bo. De fet, mentres Benidorm continua sent el destí que més reserves rep, també s'incorporen altres destins en el top 10 com Dénia, Gandia o Crevillent. Asi, els deu destins més demandats en esta edició són: Benidorm, Peníscola, Calp, Elx, Dénia, Altea, València, Gandia, Crevillent i Alacant.

Perfil de l'usuari i empreses adherides

Pel que respecta al perfil del viatger beneficiari del Bo Viatge 2024, les dades del primer període reflectixen que majoria s'han decantat per l'hotel com a allotjament triat per a pernoctar, amb més del 31,1% del total de reserves. El càmping i l'allotjament rural és el següent en la llista, seguit pels apartaments i les vivendes turístiques. A més, la mitjana per reserva s'ha situat en 3,4 nits.

En referència al període de temps més sol·licitat per a viatjar, el mes de maig és el que concentra el major nombre de reserves. En concret, engloba un total de 15.665, la qual cosa suposa més de 50.000 pernoctacions registrades durant el mes passat a càrrec del Bo Viatge. Abril, amb més de 29.000 pernoctacions, i març, que supera les 14.000 pernoctacions, completen eixe podi teòric.

D'altra banda, en esta edició hi ha un total de 964 empreses registrades en el programa, de les quals prop del 34% són agències de viatge, el 31% són hotels i més del 20% allotjaments rurals. En este sentit, Alacant és la província amb major nombre d'empreses participants amb prop d'un 40% del total, seguit de València, amb el 34,75%, i Castelló, amb el 25,52%. Fins a la data, prop de 4.700 empreses s'han adherit al programa en les seues diferents edicions des de 2021 a 2024.

Destacats