S'amplia el termini per a sol·licitar el Bo Cultural Jove de 400 euros fins al 31 d'octubre a les 23.59 hores. Així, les persones nascudes en 2004, és a dir les qui complisquen 18 anys en 2022, encara són a temps d'adquirir aquesta ajuda de 400 euros per a gastar en tota mena d'esdeveniments culturals, des de teatre i òpera fins a festivals de música. Però, a més, s'ha incorporat una important novetat. I és que el Bo Cultural Jove també es podrà demanar de manera presencial en les oficines de Correus, després dels problemes que es van registrar durant la seua tramitació telemàtica.
Però, com sol·licitar el Bo Cultural Jove de 400 €? Si optes per l'opció presencial, has de saber que serà necessari presentar el formulari (disponible en la web) en qualsevol oficina de Correus, acompanyat del document d'identitat. Des de Correus traslladaran aquesta sol·licitud al Ministeri de Cultura per a la seua resolució. No obstant això, si s'opta per l'opció telemàtica, aquest bo es podrà tramitar mitjançant el certificat digital Cl@ve a través de la pàgina web del Ministeri de Cultura i Esport.
Una vegada concedida l'ajuda, l'import s'abona en un únic pagament en format de targeta prepagament virtual nominal amb un número i la identificació de la persona beneficiària.
Els únics requisits per a sol·licitar-ho són complir 18 anys en 2022, a més de tindre la nacionalitat espanyola, ser resident permanent o sol·licitant d'asil. Es tracta, així, d'una ajuda en la qual el Govern d'Espanya ha invertit 210 milions d'euros, beneficiant a 500.000 joves. De moment, aquest bo cultural, que s'estendrà també a 2023 – està inclòs en els Pressupostos Generals de l'Estat del pròxim any – l'han sol·licitat més de 378.000 persones.
En què es pot gastar el Bo Cultural Jove?
La meitat de la quantia, és a dir 200 euros, es podrà destinar a les arts en viu: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
D'altra banda, es podrà destinar fins a un màxim de 100 euros per a productes culturals en suport físic, com a llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures, discos. En aquest apartat els productes hauran de ser recollits de manera presencial, per la qual cosa no serà possible l'enviament a domicili o a punts de lliurament.
Finalment, els 100 euros restants es podran invertir en el consum digital, és a dir, subscripcions i lloguers en plataformes de lectura, musicals, audiovisuals, compra d'àudio-llibres i llibres electrònics, abonaments a videojocs en línia, premsa, revistes, podcasts o altres publicacions periòdiques amb un màxim de quatre mesos de gaudi.
S'exclouen d'aquest bo productes com a llibres de text curriculars impresos o digitals; equips, software, hardware i consumibles d'informàtica i electrònica; material artístic, instruments musicals, espectacles esportius i taurins, moda i gastronomia; així com productes qualificats com a pornogràfics.