Aquests cotxes no podran aparcar en algunes zones de València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia

Aquelles ciutats de més de 50.000 habitants han d'establir, per llei, una Zona de Baixes Emissions

Guardar

Cotxes aparcats
Cotxes aparcats

Les grans ciutats de la Comunitat Valenciana hauran de restringir la mobilitat als vehicles en diferents zones delimitades. Amb l'arribada de 2023 i l'entrada en vigor de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, aquelles ciutats de més de 50.000 habitants han d'establir, per llei, una Zona de Baixes Emissions (ZBE).

València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia són els municipis de la província de València que, al llarg dels pròxims mesos, deuran pautar unes ubicacions en la qual una part dels vehicles tindran restringit el seu accés, amb l'objectiu de disminuir la contaminació i la petjada de carboni en les grans urbs, així com impulsar la mobilitat sostenible.

Una transició que es farà de manera gradual i sense una data prevista (encara que la norma obliga a establir les ZBE durant el present 2023), ja que, en aquests moments, aquestes ciutats es troben estudiant les diferents alternatives que es plantegen.

Per a poder accedir lliurement a València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia, així com a les grans ciutats del conjunt d'Espanya, caldrà comptar amb un dels quatre distintius mediambientals impulsats per la Direcció General de Trànsit (DGT). Uns distintius que classifiquen els cotxes en funció de la seua antiguitat i del tipus de motor i que, en cas de no disposar-los els usuaris s'enfronten a multes de fins a 200 euros.

Distintius per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions
Distintius per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions

Quins cotxes amb etiqueta no podran aparcar en la Zona de Baixes Emissions?

No obstant això, alguns vehicles tindran prohibit el seu aparcament dins de les diferents Zones de Baixes Emissions malgrat disposar etiqueta. Seran aquells cotxes que tinguen l'etiqueta B, de color groc. Però cal matisar que és una opció opcional que haurà de decidir cada Ajuntament.

Un exemple és el cas de Madrid Central, la primera ZBE implantada a Espanya, que obliga als turismes i furgonetes lleugeres propulsades per gasolina i matriculades a partir de gener del 2000, o dièsel a partir de gener de 2006, a estacionar en un pàrquing per a deslliurar-se d'una multa de 90 euros. A més, en altres grans ciutats ja s'ha prohibit a vehicles sense etiqueta estacionar en les seues zones ORA/SER.

En aquest sentit, els ciutadans hauran de romandre atents a l'aprovació dels diferents plans de la seua ciutat per a conéixer si els vehicles d'etiqueta groga podran aparcar, a més de circular lliurement per aquestes zones perimetrades.

Arxivat a:

Destacats