Estes són les novetats de les EOI per al curs 2024-2025 en la Comunitat Valenciana

Els canvis a les Escoles Oficials d'Idiomes permetran arribar a un segment de la població més ampli, optimitzen recursos i oferixen una major flexibilitat horària

Guardar

Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Castelló de la Plana
Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Castelló de la Plana

Les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana tindran tres modalitats de formació per al curs 2024/2025. La Secretaria Autonòmica d'Educació de la Comunitat Valenciana, representada per Daniel McEvoy, ha anunciat una sèrie de canvis significatius en les EOI per al pròxim curs acadèmic. Estes modificacions busquen millorar l'accessibilitat i l'eficàcia de l'aprenentatge d'idiomes per als ciutadans de la regió.

La principal novetat és la introducció de tres modalitats de formació: presencial, semipresencial i a distància, una estructura que oferix major flexibilitat i autonomia als estudiants, així com una optimització dels recursos disponibles en les EOI.

La modalitat presencial es mantindrà en tots els centres, amb la possibilitat d'integrar grups intensius per a aquells alumnes que desitgen accelerar el seu aprenentatge. La gran innovació és la modalitat semipresencial, que combina classes presencials amb cursos estructurats en l'entorn virtual d'aprenentatge de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació. Esta modalitat permetrà una major adaptació a les necessitats individuals dels estudiants i un seguiment més personalitzat del seu progrés.

A més, es redistribuirà l'ensenyament a distància en set EOI de manera experimental, amb la possibilitat d'ampliar este model en el futur en funció dels resultats obtinguts. Estos centres pilot s'han seleccionat estratègicament en funció de la població que atenen i criteris territorials, abastant les localitats de Castelló, Sagunt, València-Saïdia, València-Quatre Carrers, Gandia, Alacant i Elx.

L'objectiu principal d'estos canvis és augmentar la participació de la ciutadania en les EOI, reduint el nombre de places vacants i millorant els resultats acadèmics.

Segons McEvoy, s'ha realitzat una exhaustiva anàlisi de la situació actual de les escoles d'idiomes, tenint en compte les propostes de l'associació de directors i els sindicats, amb la finalitat de fer l'oferta de places més atractiva i accessible per a tots.

Amb estos canvis de cara al pròxim curs s'espera que les Escoles Oficials d'Idiomes s'ajusten a les necessitats canviants de la societat, oferint una formació més flexible, personalitzada i accessible per a aquelles persones interessades a aprendre idiomes.

Destacats