L'Anell Verd avança amb els nous trams d'Aldaia, Quart Poblet, Paterna i Massarojos

La zona oest de l'Anell Verd Metropolità de València té una distància total de 16,2 quilòmetres en la qual s'han invertit 5,2 milions d'euros

Guardar

Un ciclista circula per un carril bici
Un ciclista circula per un carril bici

L'Anell Verd Metropolità de València continua avançant amb la construcció de nous trams. Concretament, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es treballa en el que discorre per la zona oest, entre Aldaia i Massarrojos, invertint un total de 5,2 milions d'euros.

En concret, la Generalitat Valenciana ha destinat un poc més de 2,1 milions d'euros per al tram quatre (Aldaia-Quart de Poblet), que compta amb una longitud de 5,3 quilòmetres i està pròxim a la seua finalització; i 3,1 milions d'euros per al tram cinc (Quart de Poblet-Massarrojos), que té una longitud de 10,9 quilòmetres i discorre al costat del llit del riu Túria.

30 quilòmetres ja operatius

Es tracta d'una infraestructura que està destinada "a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes", tal com ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Quan l'Anell Verd estiga finalitzat comptarà amb 56 quilòmetres que vertebraran tota la comarca de l'Horta, la qual cosa suposarà una inversió del voltant de 20 milions d'euros. Actualment, 30 quilòmetres d'aquesta infraestructura ja estan operatius i el 95% restant ja està projectat.

Les obres d'aquests dos trams de l'Anell Verd Metropolità estan finançades per la Unió Europea, a través dels fons NextGenerationEU, i s'emmarquen en els objectius del Consell per a potenciar la mobilitat sostenible i permetre reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en la línia de l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i del Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta de València.

La consellera Rebeca Torró visita el Anillo Verde a su paso por Quart de Poblet
La consellera Rebeca Torró visita l'Anell Verd al seu pas per Quart de Poblet

Tram: 4 Aldaia-Quart de Poblet

Aquest tram s'inicia en l'entroncament amb l'itinerari, ja en servei, de Picanya-Alaquàs (tram 3). En concret, el punt inicial es troba en la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i CV-403, dirigint-se cap a Aldaia, el nucli urbà dels quals és vorejat per l'exterior del parc 'Cinturó Verd' per a dirigir-se cap a Quart de Poblet, al seu pas pel camí de la Colada de Pont Nou. L'autovia A-3 se salva a través d'una de les passarel·les existents que dona accés al nucli urbà d'aquesta localitat.

L'itinerari de l'Anell Verd travessa aquesta població i passa al costat de la biblioteca municipal, discorre pels seus carrers aprofitant les voreres i, en alguns casos, el carril bici existent, des del carrer Tribunal de les Aigües de Quart de Poblet fins a l'IES Riu Túria i voreja pel nord a l'institut a través d'una via de circulació exclusiva per a bicicletes i vianants. En aquest vial, que amplia la seua amplària anterior, s'ha projectat un mirador per a gaudir d'àmplies vistes a la vall del Túria les obres del qual es troben molt avançades.

Al llarg del traçat del tram quatre es contemplen dues àrees de parada i descans. Una, al costat del cementeri de Quart de Poblet, amb bancs i arbratge i una altra, en el mirador del riu Túria, amb pèrgoles i bancs.

El corredor projectat finalitza en el llit del riu Túria, després de creuar la Séquia de Mislata, punt en el qual entronca amb el tram 5 de l'Anell Verd.

Tram 5: Quart de Poblet-Massarrojos

L'itinerari projectat en el tram 5 s'inicia a Quart de Poblet, al costat del llit del riu Túria, i recorre a més Paterna, Godella, voreja Rocafort i finalitza en Massarrojos, en concret, en el Barranc del Palmaret, on entroncarà amb el tram nord de l'Anell Verd, ja en servei.

Aquest itinerari conforma un corredor segur i accessible per a ciclistes i vianants entre els diferents nuclis urbans travessats, i es facilita l'accés als espais naturals del Parc Fluvial del Túria i de l'Horta Nord de València, així com altres àmbits de valor patrimonial com la Reial Séquia de Montcada, els Coves del Batà i els Coves de La Torre.

El projecte contempla la realització d'estructures per a travessar el riu Túria, amb la duplicació de l'actual passarel·la de fusta per a salvar la Reial Séquia de Montcada.

Així mateix, s'han projectat dos conjunts mirador-àrea de descans, tots dos situats al costat de la Reial Séquia de Montcada. El primer d'ells, al voltant del Molí de Batà a Paterna que proporcionarà una àmplia visió de la vall del Túria i el segon, a Godella, que permetrà gaudir del paisatge de l'horta valenciana.

Destacats